eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Köln, 2017. június 3.Nagy László, a Telekom Veszprém játékosa a Paris Saint-Germain ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének elődöntőjében játszott mérkőzésen 2017. június 3-án. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)
Nyitókép: SASCHA STEINBACH

Itt a nagy bejelentés: Nagy László visszavonul

Befejezi pályafutását a Telekom Veszprém 38 éves jobbátlövője, a jövőben a klub sportigazgatója lesz.

Könnyek között jelentette be visszavonulását Nagy László a klub sajtótájékoztatóján. Huszonkét év aktív kézilabda után döntött úgy, hogy befejezi profi pályafutását. Megköszönte minden edzőjének a segítséget, a tudást, a nevelőegyesületének, a Szegednek, elmondta, hogy a Barcelonában töltött 12 év alatt lett érett játékos és ember, de hálás a Veszprémnek is, amely 2012-ben hazahívta, külön köszönetet mondott Kálomista Gábornak és Hajnal Csabának, a klub két korábbi vezetőjének.

A világklasszis játékos megköszönte családjának is a támogatását, a szüleinek, az öccsének, és elsősorban a feleségének, akit 1993 óta ismer, és ott állt minden sikere mögött.

A jövőben a veszprémi klub sportigazgatója lesz, de a Magyar Kézilabda Szövetség alelnökeként is dolgozik majd.

Nagy László a Barcelona színeiben kétszer nyert Bajnokok Ligáját, négyszer-négyszer spanyol bajnokságot és spanyol kupát, valamint egyszer EHF Kupát. A veszprémi csapat színeiben eddig ötször lett magyar bajnok, hatszor Magyar Kupa-győztes és kétszer SEHA Liga-győztes. A magyar rekordbajnok színeiben eddig 266 alkalommal lépett pályára és 900 gólt szerzett.

A magyar válogatottban 209 alkalommal szerepelt, ezeken 749 gólt szerezve. Legnagyobb sikere nemzeti csapatunkban Athénban (2004) és Londonban (2012) elért olimpiai negyedik helyezés.

Négyszer is megkapta az Év férfi kézilabdázójának járó díjat, emellett 2012-ben Magyar Arany Érdemkereszttel, 2016-ban pedig magyar Fair-Play díjjal jutalmazták. A Handball Planet szavazásán 2011-ben Nagy Lászlót választották meg a világ legjobb játékosának.

Nagy László korábban volt már az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége, abban a beszélgetésben is szó esett már a pálafutása esetleges befejezéséről:

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×