eur:
394.3
usd:
369.49
bux:
65655.58
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az Arsenal előnyben, a Chelsea nem került hátrányba

Az Arsenal előnyt szerzett, a Chelsea idegenben döntetlent ért el az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésein. Jobban sikerült ez a játéknap a Premier League klubjainak, mint az előző kettő a Bajnokok Ligájában.

A Tottenham és a Liverpool veresége után az Arsenal 3-1-re megverte Londonban a Valenciát, míg a Chelsea 1-1-re végzett Frankfurtban.

Az Emirates Stadionban egy angol és egy spanyol csapat mérkőzésén az első három gólt francia futballista szerezte, a negyediket pedig egy franciául is jól beszélő, franciaországi születésű gaboni légiós. A Valencia Mouctar Diakhaby fejes góljával szerzett vezetést, majd az Arsenal Alexandre Lacazette duplájával még az első félidőben fordított. Érdekes, hogy ők ketten két idényt együtt játszottak az Olympique Lyonban. Az egygólos előny szűknek tűnt, ám a 90. percben Pierre-Emerick Aubameyang szerzett még egy gólt, így az „ágyúsok” kétgólos előnnyel várhatják a visszavágót.

A Chelsea edzője nem viccből mondta, hogy neki a Premier League az első számú, s nem az Európa Liga: csak a hatvanadik perc után küldte pályára a legjobb játékosát, Eden Hazard-t. Az Eintracht szerezte meg a vezetést Luka Jovics góljával, majd az angolok a spanyol világbajnok, Pedro révén kiegyenlítettek, így kedvező helyzetben várhatják a jövő szerdát. A Chelsea az Európa Liga történetének első csapata, amely sorozatban tizenhat mérkőzésen veretlen maradt.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×