eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Pat CORTINA, a magyar jégkorong-válogatott  kanadai szövetségi kapitánya kiabál a bennmaradásért játszott Magyarország-Ausztria mérkőzésen a svájci jégkorong-világbajnokságon Zürichben 2009. május elsején.
Nyitókép: MTI/EPA/Steffen Schmidt

Pat Cortina újra magyar szövetségi kapitány lett

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége rendkívüli ülésén Pat Cortinát nevezte ki a magyar női válogatott élére.

A szövetség közleménye szerint a testület köszönetet mond Jari Risku eddigi szövetségi kapitányi munkájáért, a szakember lehetséges további szerepvállalásáról a felek még egyeztetnek.

Sikeres világbajnoki szereplés esetén Pat Cortina szerződését a 2019/20-as szezonra is meghosszabbíthatják. A magyar válogatott április 7. és 13. között az A csoportba, a világelitbe jutás kimondott céljával vesz részt a hazai rendezésű Divízió I/A csoportos világbajnokságon. A káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban Ausztria, Dánia, Norvégia, Szlovákia és Olaszország lesz az ellenfél.

A 2008-as szapporói csoda kovácsa februárban mentoredzőként csatlakozott a franciaországi felkészülési tornára utazó női válogatotthoz. Tekintettel arra, hogy a játékosok egyéni képességei és felkészültsége a szakmai vezetés és Pat Cortina tapasztalata szerint is megfelelő, a világbajnokságig hátralévő időben a csapategységre és -identitásra kell fókuszálni. Az MJSZ elnökségének az a várakozása, hogy egy ilyen tapasztalatokkal és tudással rendelkező szövetségi kapitány ki tudja aknázni a csapatban rejlő potenciált.

Pat Cortina szövetségi kapitányként 2003-tól irányította a magyar férfiválogatottat, a feljutással végződő 2008-as divízió I-es világbajnokságon Szapporóban, majd a 2009-es svájci A csoportos vb-n is ő állt a kispadon. Később irányította az EBEL-es Innsbruckot, a DEL-es EHC Münchent és Schwenninger Wild Wingst, valamint Németország válogatottját is több világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×