eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Fradi-Győr: lekopírozták az előző meccset

Megismétlődött a két női kézis sztárgárda legutóbbi Bajnokok Ligája-meccsének végeredménye: ugyanúgy 32-32-es döntetlen.

A Ferencváros 32-32-es döntetlent játszott a címvédő Győri Audi ETO KC otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének ötödik fordulójában, szombat este.

Az FTC legutóbb 2017 októberében győzte le az ETO-t, amelynek otthonában 2015 májusa óta nyeretlen. A két csapat legutóbbi mérkőzése - szintén a BL-ben - egy hónappal ezelőtt Érden ugyancsak 32-32-es eredménnyel zárult.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, középdöntő, 5. forduló, 2. csoport:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-32 (15-13)

gólszerzők: Pintea 6, Groot, Hansen 5-5, Puhalák 4, Knedliková, Oftedal 3-3, Kristiansen, Tomori, Bódi 2-2, illetve Pena 12, Klujber 5, Háfra 3, Schatzl, Klivinyi, Lukács, Kovacsics 2-2, Mészáros, Márton, Faluvégi, Klikovac 1-1

Történések

A hazai csapatból Fodor Csenge, a norvég Kari Brattset, és honfitársa, az idény végén távozó Nora Mörk hiányzott sérülés miatt, a január 2-án éppen az FTC elleni rangadón megsérült brazil Eduarda Amorim viszont visszatérhetett. A vendégeknél a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic nem játszhatott.

A győriek már korábban biztosították, hogy a csoport első helyéről jutnak a negyeddöntőbe, és szombaton az is kiderült, hogy a dán Odense Handbold lesz az ellenfelük. A fővárosiak számára a második hely is elérhetőnek tűnt a rangadó előtt, különösen, hogy a román CSM Bucuresti nagy meglepetésre egy góllal kikapott a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában.

Az ötödik percben született meg az ETO első gólja, mert a vendégek remek védekezéssel, Bíró Blanka pedig bravúros védésekkel kezdett. Miután megtört a jég, a győriek fordítottak, mert gördülékenyebbé váltak a támadásaik, ki tudták használni ellenfelük labdaeladásait, illetve Kiss Éva egyre jobban védett.

A hajrában csaknem nyolc percig nem tudtak betalálni a házigazdák, ennek ellenére két góllal vezettek a szünetben.

A második felvonás elején Nerea Pena vezérletével jól tartotta magát az FTC. A spanyol légiós ezúttal irányítóként remekelt, és főszerepet játszott abban, hogy csapata az ötvenedik percben átvette a vezetést (28-27).

A végjátékban Pena büntetőt hibázott, Schatzl Nadine a szélről a kapufát találta el, Háfra Noémi a keresztléc fölé, Kovacsics Anikó a kapufa mellé lőtt, az ETO pedig Stine Oftedal góljaival fordított. Elek Gábor vezetőedző időkérése után Schatzl 12 másodperccel a vége előtt egyenlített, így a fővárosiak ismét értékes pontot szereztek a címvédő ellen.

A mostani idényben továbbra is veretlen győriek jövő szombaton a norvég Vipers Kristiansand otthonában zárják a BL csoportkörét, a Ferencváros pedig vasárnap a szlovén Krim Mercator Ljubljanát fogadja Érden.

A csoport állása:
1. Győri Audi ETO KC 16 pont/9 mérkőzés
2. Vipers Kristiansand (norvég) 10/8 (233-211)
3. CSM Bucuresti (román) 10/9 (269-259)
4. Ferencváros 10/9 (267-279)
5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 5/9
6. Thüringer HC (német) 1/8

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×