eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Barcelona kiütéssel nyerte a hét első El Clásicóját

Hiába volt az első félidőben lényegesen több helyzete a Real Madridnak, a második félidő első felében a Barcelona három gólt szerezve kiütötte riválisát a Bernabéuban, a hét első El Clásicóján. A katalánok 4-1-es összesítéssel jutottak a spanyol Király-kupa döntőjébe.

Az első félidőben a Real Madrid lényegesen több helyzetet alakított ki, a fiatal brazil balszélső, Vinícius Júnior egymaga három gólt is szerezhetett volna. Egyik helyzeténél tizenegyes-gyanúsan szerelték, Sánchez Martínez ellenben nem látott okot a beavatkozásra.

A második félidőben is is a Madrid kezdett aktívabban, de az 50. percben Luís Suárez Ousmane Dembélé előkészítése után kihasználta a Barcelona első nagy helyzetét, majd az ifjú francia világbajnok újabb jó elfutása után csak azért nem szerezte meg ő a másodikat, mert a menteni igyekvő Varane-ról a hálóba került a labda. Néhány perccel később Casemiro felrúgta a tizenhatoson belül az uruguayi csatárt, Suárez pedig könnyed mozdulattal gólra váltotta a büntetőt. Akkor, a második félidő közepén véget ért a mérkőzés érdemi része.

Ernesto Valverde századik, a Barcelona élén edzőként töltött mérkőzésén csapata az 1-1-es hazai kezdés után idegenben 3-0-ra nyert, s bejutott a döntőbe.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×