eur:
393.05
usd:
367.79
bux:
65888.04
2024. április 24. szerda György
Barcelona, 2018. szeptember 18.Lionel Messi, a Barcelona SC csatára a PSV Eindhoven ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott mérkőzésen a barcelonai Camp Nou Stadionban 2018. szeptember 18-án. (MTI/EPA/Alejandro García)
Nyitókép: Alejandro García (MTI/EPA)

Hihetetlen dolgot árult el Lionel Messiről az edző

Az argentin labdarúgó a mérkőzések elején alig avatkozik játékba, nem foglalkozik a labdával. Ernesto Valverde, a Barcelona edzője a Financial Timesnak azt is elmondta, miért.

Ernesto Valverde, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője a Financial Timesnak adott interjújában egyebek mellett Lionel Messi egy különös stratégiájáról is beszélt - szúrta ki a Nemzeti Sport online.

Az edző szerint gondolkodásra nincs idő a mai futballban, azonnal cselekedni kell, viszont vagy egy kivétel: Lionel Messi. Ő

a mérkőzések első perceit elemzéssel tölti, alig törődik a labdával, játékba sem nagyon avatkozik, az ellenfél csapat játékosainak, védelmének mozgását elemzi,

így ahogy telik az idő, és ahogy bekapcsolódik az eseményekbe, úgy veri át egyre többször mozgásával, cseleivel, passzaival, lövéseivel a másik csapat védelmét.

A cikk szerinti kapcsolódó érdekesség, hogy Lionel Messi pályafutása során - a statisztikák alapján - mindössze két olyan játékperc volt, amikor nem talált be: az első és a második.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×