eur:
394.45
usd:
369.84
bux:
65204.17
2024. április 19. péntek Emma
Luis Suarez, az FC Barcelona játékosa ünnepli a Real Madrid elleni gólját labdarúgó spanyol Király Kupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2019. február 27-én. A címvédő FC Barcelona 3-0-ra győzött és a döntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/AP-EFE/Rodrigo Jiménez

Klasszikusok tömören: Vinícius játszott, Suárez betalált

Igazuk lett a fogadóirodáknak, a hazai pályán elért 1-1 után a Barcelona nyerni tudott a Real Madrid ellen a spanyol Király-kupa elődöntőjében, s története során negyvenegyedszer bejutott a fináléba.

„Vinícius játszott, Suárez betalált” – foglalta össze a madridi AS a lényeget. Ameddig a Real Madrid fiatal brazilja – kétségtelen, hogy esetenként nagyon ügyesen helyzetbe kerülve – minden lehetőséget elpuskázott, a Barça uruguayi centere, noha az első félidőben szinte észrevehetetlen volt, mindhárom gólban főszerepet játszott.

A Barcelona 93 éve nem nyert ebben a sorozatban ilyen fölényesen a Real Madrid pályáján.

(Az 1959-es elődöntőben még a mostaninál is több gólt, négyet szerzett, de akkor kettőt kapott. Puskás Ferenc egy, Kocsis Sándor két gólt szerzett a 4:2-es vendéggyőzelemmel véget érő találkozón.)

A meccs az 50. és a 69. perc között dőlt el, Suárez vezető gólja után még talán elképzelhető volt, hogy a Madrid két gólt szerezve fordít, 0-2 után ellenben már nem maradt nyitott kérdés. A 73. percben Casemiro felrúgta a tizenhatoson belül Suárezt, aki belőtte a megítélt büntetőt, de ez már csak a különbséget növelte.

Az első félidőben a Real Madrid is kaphatott volna egy büntetőt, egy Vinícius elleni szabálytalanság miatt. Az esetet azóta is sokan vitatják, néhányan elvett fordulópontnak tartják – más lett volna a mérkőzés későbbi sorsa, ha vezet a Madrid –, de jellemző, hogy még a korábbi ismert spanyol játékvezetők sem egyeznek meg abban, hogy mit kellet volna ítélni.

Ernesto Valverde, a Barcelona edzője győzelemmel ünnepelte a századik mérkőzését a csapat élén,

Santiago Hernán Solari, az ellenfél edzője először veszített El Clásicón – igaz, ez még csak a második volt edzői pályafutása során. Meglepően gyenge a a Real Madrid mérlege az elmúlt időszakban a hazai rendezésű El Clásicókon: 2014 decembere óta a Bernabéuban rendezett öt meccsből egyet, egy spanyol Szuperkupa-döntőt nyert meg a Madrid (2-0), egyébként a további négy találkozón összesen szerzett két gólt, szemben a Barcelona tizenhárom találatával.

„Az első lövésükből gólt szereztek, a második találatuk pedig öngól volt, mi viszont kihagytuk a helyzeteinket.

Mindent kiadtunk magukból, kellő szívvel és kreativitással játszottunk, mégis szomorkodhatunk, mert nem jutottunk döntőbe.

Reméljük, hogy azokból a lehetőségeinkből, amelyek most kimaradtak, szombaton, a bajnokin, majd gólt szerzünk. Egy ilyen csalódás után a futballban azonnal talpra kell állni, mert rögtön ott van a következő találkozó” – mondta Santiago Hernán Solari, a Real Madrid vezetőedzője. Valverde szerint „a futball néha véletlenszerű. Lyonban 25 lövésünk volt, mégis gól nélkül maradtunk, és az emberek már azt mondták, hogy válságban vagyunk”.

A mérkőzés „utójátékához” tartozik, hogy amikor Gerard Piquét a VAR-ról kérdezték, a világbajnok védő így felelt:

„Ha a spanyol tévé többet foglalkozna a politikai foglyokkal szembeni eljárásokkal, ami szuper igazságtalan, és kevesebbet a VAR-ral, jobb lenne ez az ország.”

Értesülések szerint az El Clásico alatt kirabolták Karim Benzema lakását.

Folytatás – már legalábbis a futballpárharcé – szombat este, ismét a Bernabéuban, a bajnoki pontokért.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×