eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Vojvoda Dávid (b) és a horvát Toni Katic (k) a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező J csoportjának az utolsó, 6. fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésén a szombathelyi Arena Savaria sportkomplexumban 2019. február 25-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Győzelemmel zárt a kosárlabda-válogatott

A továbbjutásról már lemaradt magyar férfi kosárlabda-válogatott magabiztosan 84-65-re legyőzte hétfőn a horvátokat a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese annak tudatában lépett pályára Szombathelyen, hogy már nincs esélye kijutni a szeptemberi, kínai vb-re. Ehhez ugyanis az utolsó két selejtezőjét meg kellett volna nyernie, ám pénteken 75-41-re kikapott Olaszországban.

A vb-ről szintén lemaradt horvátok novemberben 74-69-re megverték a magyarokat Eszéken. A "visszavágónak" a házigazdák számára annyi tétje maradt, hogy győzelem esetén előnyösebb kalapból várhatják majd a 2021-es - esetleg részben magyar rendezésű - Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását.

Az adriai gárda csak 2-0-ig vezetett az Arena Savariában, majd a hazaiak Vojvoda Dávid vezetésével nyolc ponttal elhúztak (21-13). Ez a különbség állandósult, majd a második negyedben a Monacóban légióskodó, honosított Jones Jarrod is elkapta a fonalat, Keller Ákos hatalmas zsákolásával pedig már 33-22 állt a nagyórán. Az ellenfél három percen át nem talált gyűrűbe, ezalatt a magyarok egy 9-0-ás rohammal még jobban megléptek, a nagyszünetben 48-33 volt az állás.

A folytatásban Vojvoda bedobta 17. pontját, s ekkor ugyanennyivel vezetett az Ivkovics-legénység (54-37), amit hangos "Ria, Ria, Hungária!" bíztatással hálált meg a közönség. Nemsokára 21 pontra nőtt a különbség, így a zárószakaszra már nem maradtak izgalmak. A mezőny legjobbja a 21 pontos Vojvoda lett.

A selejtező első szakaszából a legutóbb Európa-bajnoki nyolcaddöntős válogatott júliusban Litvánia és Lengyelország mögött a C csoport harmadikjaként jutott a kvalifikáció második szakaszába, amelyben a D jelű négyes első három helyezettjével, azaz a horvátokkal, az olaszokkal és a hollandokkal került össze. Az így kialakult J jelű hatos csoportból a legjobb három válogatott jutott ki a Kína nyolc városában sorra kerülő világbajnokságra, azaz Litvánia, Olaszország és Lengyelország.

A válogatott a J csoport negyedikjeként hat-hat győzelemmel és vereséggel fejezte be a kétszakaszos világbajnoki selejtezősorozatot. A magyarok még sosem szerepeltek férfi vb-n.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×