eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az aranyérmes Kárász Anna (b) és Kozák Danuta a női kajakpárosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 25-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Ezért lehet még erősebb jövőre Kozák Danuta és párja

Jövőre még jobb lehet a Kárász Anna, Kozák Danuta kajak kettes - mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban Somogyi Béla, az ötszörös olimpiai bajnok edzője és férje. Arról is beszélt, hogy ez az egység - amely idén csak a második válogatóra ült össze - 2019-ben már tavasszal folytathatja a közös munkát.

- Hogyan alakították Kozák Danuta felkészülését az augusztusi, 3 arannyal zárt vb-re?

- Úgy, hogy mind a három szám működjön. Nyilván az egyes volt a prioritás, de a csapathajók is a maguk nemében ugyanazt a fontosságot képviselték. Amikor a négyesre kellett koncentrálni, akkor az volt a feladat, amikor a párosra, azt kellett megoldani.

- Kárász Anna lett a 2018-as páros társ, az itthoni pótválogató alapján a Kárász, Kozák egység bekerült a világbajnoki csapatba. Hogy érzi, mennyi maradt még ebben a párosban, és mennyit lehet kihozni belőle, ha együtt marad 2019-re is?

- Ez volt az első évük, de mindenképpen van még ebben a párosban; hogy mennyire összeszokott egy egység, az nagyon sokat számít. Minél többet tudnak együtt készülni, minél jobban egymásra tudnak hangolódni és a technikát összecsiszolni, annál tökéletesebb lesz. Bizakodók vagyunk.

- Ilyenkor meg kell várni az egyesben mutatott teljesítményeket, vagy akár a tavasz egy szakaszában összeülhetnek?

- Az első válogatóra már mindenképpen jó lenne úgy odaállni, hogy a Kárász, Kozák egy ütőképes páros, ugye ezt 2018-ban nem így csináltuk, de ennek egyszerűen az volt az oka, hogy Danuta szülés után tért vissza. Meg kellett várni, hogy az ő terhelhetősége mit enged meg. De 2019-ben már az első válogatótól a párosra is készülünk.

- Tulajdonképpen minden verseny remekül sikerült idén Kozák Danutának. Mennyire jött meg így a szezon közben az étvágyuk?

- A vízre szállás után még sok problémával szembesültünk, a speciális terhelésektől elég sok terhelés kijött, igazából május végére állt úgy össze a dolog, hogy úgy tűnt, ez jó lehet.

- Nagyon sok időt töltenek együtt. Ezt az időszakot hogy kezelték a hétköznapokon azon túl, hogy mind a ketten viszonylag zárkózottak, ritkán nyilatkoznak a sajtónak is?

- Tettük a dolgunkat. Nem gondoltunk bele abba, hogy stratégia vagy külön felkészülés kéne ehhez, természetesnek vettük.

- Tehát ezt csak az újságírók bonyolíthatják túl?

- Igen.

- Mivel lenne elégedett 2019 augusztusában?

- Ez sok mindentől függ, az ideális körülményektől és egy optimális felkészüléstől is. Eredményeket, érmeket nem szabad mondani, nem is fogok.

- Ez stratégia?

- Nem. Nem ezekben mérjük a dolgokat. Inkább abban, hogy mennyire tudunk megfelelni a kihívásnak, a felkészülést mennyire tudjuk tökéletesen végigvinni.

- Hiába is nem mondják előre, versenyeken általában aranyérem a vége - most vegyük ki ebből az Eb-ezüstérmet 200 egyesben.

- Abszolút nem érmekben vagy helyezésekben gondolkodunk, hanem megpróbálunk egy feladatot minél tökéletesebben megoldani.

- Hosszú dél-afrikai edzőtábor jön majd jövőre. Mennyire kell speciálisan készülni erre, illetve a következő időszakot mennyire alapozza meg ez?

- Magára az edzőtáborra nem készülünk különösen, hacsak nem arra, hogy vízumot kell csináltatni. A tavaszi edzőtábor mindig nagyon fontos és hangsúlyos pontja a felkészülésnek, de ez minden évben így van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×