eur:
394.38
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A székesfehérvári Loic Nego és Davide Zappacosta, az angol csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott Vidi FC - Chelsea mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. december 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A Vidi döntetlent játszott a Chelsea ellen, de a továbbjutásra nem volt esélye

Döntetlent játszott (2-2) a MOL Vidi FC a Chelsea-vel, de a bravúros eredmény ellenére kiesett az Európa-ligából, miután a BATE Boriszov Szalonikiben egy félidő alatt megverte a PAOK-ot.

Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, B. Nikolov – Milanov, Scsepovics, Huszti.

Chelsea: Caballero – Zappacosta, Christensen, Ampadu, Emerson Palmieri – Barkley, Fabregas, Loftus-Cheek – Willian, Morata, Hudson-Odoi

A magyar bajnoknál kimaradt Pátkai Máté és Kovács István, alapvetően a megszokott csapatnak szavazott bizalmat a szerb edző. A Chelsea tartalékos, de még így is nagyon erős.

Az első helyzet a Vidi előtt adódott a negyedik perc legvégén, Huszti szellemes előkészítése után Nikolov gyengén lőtt.

Az első negyedóra lassan eltelik, a Chelsea mezőnyfölényben játszik, de a kapura (eddig) különösebben nem veszélyes.

Noha a Chelsea birtokolja többet a labdát, a ritka ellentámadások egyikéből Nego fordulásból lőtt a tizenhatos vonaláról – Caballero kapus kezébe.

Rossz hír: a BATE vezetéshez jutott Szalonikiben, ez abszolút meglepetés a boriszovi mérkőzés alapján, ahol simán nyert a PAOK. Ha ott ez maradna az ewredmény, akár még a győzelem sem segítene a Groupama Arénában a Vidin.

A 29. percben szabadrúgást kapott a Chelsea, a Vidi kapujától 20 méterre. Két brazil találkozott, Willian fennakadt Paulo Viníciuson. Williannek az ilyen ziccer, be is lőtte. Vidi FC–Chelsea 0-1.

Két perc alatt kiegyenlített a Vidi FC: Huszti Szabolcs szöglete után Milanov megcsúsztatta a labdát, amelyet a fiatal walesi védő, Ethan Ampadu a saját kapujába segített. Vidi FC–Chelsea 1-1.

Morata kapura perdítette a labdát közelről, szép mozdulat volt, de belesérült.

A 42. percben Scsepovics előkészítése után Nego lőtt, Caballero bravúrral, vetődve védett.

A Ferencváros által kiszemelt Szignyevics góljával már 2-0-ra vezet a BATE Szalonikiben.

A megsérült Morata helyére még az első félidő hajrájában beállt a francia világbajnok, Olivier Giroud.

Vége az első félidőnek.

A másik mérkőzés , sajnos, eldőlt, a BATE Szignyevics újabb góljával már 3-0-ra vezet. Éppen úgy megverte egy félidő alatt a PAOK-ot, mint tették vele a görögök Boriszovban.

Nagy Vidi-helyzet maradt ki a 47. percben, Stopira nagyszerű helyzetből nem talált kaput fejesével.

Újabb világbajnok áll be a „kékekhez”, a spanyol Pedro. A mezőny eddigi legjobbját, a brazil Williant váltotta.

Vezet a Vidi! Milanov a bal oldalról átívelte a labdát, Nego pedig élete gólját lőtte kapásból, jobbal, a rövid felső sarokba. Vidi–Chelsea 2-1.

Hudson-Odoi helyzetbe került, Kovácsik Ádám másodjára bár, de bravúrral védett.

Szépített a PAOK a BATE ellen, de még 1-3.

Giroud kapásból fölé vágta Fabregas labdáját. A magyar francia (Nego) belőtte, az angol francia (Giroud) nem.

A 74. percben a Chelsea hasonló helyzetből lőhetett szabadrúgást, mint az első félidőben, Willian góljánál. Olivier Giroud úgy belőtte, hogy Fiola ott állt a jobb kapufánál. Vidi FC–Chelsea 2-2.

Marko Nikolics két támadóval frissítette a csapatot, Kovács István és Hodzic váltotta Georgi Milanovot és Huszti Szabolcsot.

A harmadik fehérvári csere: Anel Hadzic lement, Pátkai Máté kapott szűk tíz percet.

Vége a mérkőzésnek, a Vidi harmadik lett a csoportjában, nem tudott továbbjutni, de nem vallott szégyent az európai porondon.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×