eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

Nagy győzelemmel hangolt az EL-re a Vidi

A címvédő MOL Vidi FC négygólos győzelmet aratott a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában. Ismét kikapott a Diósgyőr és a Haladás.

Kissé álmosan kezdődött a mérkőzés, a Vidi ugyan enyhe mezőnyfölényben futballozott, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Ennek ellenére Pátkai okos lövésével a székesfehérváriak előnybe kerültek bő negyedórát követően. A bekapott gól után átvette az irányítást a hazai együttes, de a befejezések nem sikerültek, így egyenlítés helyett a Vidi duplázta meg előnyét egy hatalmas védelmi hibát - Báló lyukat rúgott - kihasználva. A paksiak annyira megzavarodtak a második találattól, hogy újabb hiba után a Vidi szinte el is döntötte a három pont sorsát már a szünet előtt.

A folytatásban a bajnokcsapat játszott veszélyesebben, a Paks teljesen kedvetlennek tűnt az első játékrészben összeszedett jelentős hátránytól. Csak idő kérdése volt, mikor talál ismét kapuba a Vidi, ezt végül Pátkai tette meg. A hátralévő időben is sok helyzete és veszélyes támadása volt a vendégeknek, egy ízben a kapufa mentette meg a hazaiakat a még nagyobb különbségű vereségtől, de a Vidi így is magabiztos és fölényes győzelmet aratott.

A hazaiak ezt megelőzően több mint öt hónapja, május 27-én kaptak ki saját közönségük előtt, azóta négyszer nyertek és egyszer döntetlent játszottak vendéglátóként.

Paksi FC-MOL Vidi FC 0-4 (0-3)

gólszerzők: Pátkai (17., 55.), Nego (27.), Hodzic (34.)

A tabellán második Budapest Honvéd sima győzelmet aratott a Kisvárda vendégeként.Az első játékrészben a vendégcsapat volt aktívabb támadásban, s ennek köszönhetően egygólos fővárosi vezetéssel vonulhattak el a szünetre a felek. A Kisvárda a bekapott gólig nem sokat mutatott, aztán valamelyest magára talált, de egyenlítenie nem sikerült.

A fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, a hazaiak nem jelentettek komoly veszélyt Gróf kapujára, a félidő derekán pedig egy kontrából a Honvéd megduplázta góljainak számát. A hajrához közeledve egy védelmi hibát kihasználva újra eredményes volt a fővárosi együttes, s végül megérdemelten vitte el a három pontot Kisvárdáról.

Kisvárda FC-Budapest Honvéd 0-3 (0-1)

gólszerzők: Holender (32., 70.), N'Gog (79.)

Az Újpest FC hazai pályán legyőzte a sereghajtó Szombathelyi Haladás csapatát. A szombathelyi csapat sorozatban hatodik vereségét szenvedte el a bajnokságban, ráadásul a legutóbbi négy mérkőzésén gólt sem szerzett, idegenben pedig kilencmeccses nyeretlenségi sorozatban van. Az Újpest hazai pályán immár hat mérkőzés óta veretlen, legutóbbi négy ilyen találkozóján gólt sem kapott.

Újpest FC-Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)

gólszerzők: Balázs B. (71.), Nwobodo (81.)

A Mezőkövesd fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a vendég DVSC-vel. Könyves szemfülességének köszönhetően gyorsan vezetést szerzett a Debrecen, de nem sokkal később a Mezőkövesd szabadrúgásból egyenlített. Ezután felváltva forgott veszélyben a két kapu, de rendre kimaradtak a helyzetek.

Szünet után is izgalmas maradt a mérkőzés, a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, ennek eredményeként ismét vezetéshez jutottak a góllövőlistán jelenleg éllovas Molnár révén. A hajrában aztán a nem sokkal korábban beállt Takács pontot mentett a hajdúságiaknak, akik így már öt mérkőzés óta veretlenek.

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 2-2 (1-1)

gólszerző: Koszta (17.), Molnár (72.), illetve Könyves (4.), Takács (86.)

A Ferencváros után a Diósgyőrt is a középhátvéd Hegedűs János góljával győzte le a Puskás Akadémia.

Az első negyedóra unalmas mezőnyjátéka után a tabella utolsó előtti helyén álló diósgyőriek váltak aktívabbá, de igazán komoly veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A kilencedik helyezett Puskás Akadémia a kapuja elé húzódott és gyors kontratámadásokból próbált helyzeteket kialakítani, kevés sikerrel.

A gól nélküli első félidőt követően jóval lüktetőbbé vált a találkozó, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A DVTK Tajti Mátyás ziccerénél, a felcsútiak Urblík József fejesénél jártak közel a gólhoz. A 79. percben egy sarokrúgást követően megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: Josip Knezevic beadását Hegedűs János fejjel megcsúsztatta, Bacana Arabuli pedig néhány lépésről a kapuba belsőzött. Nem kellett sokat várni a vendégek válaszára, Bacsa Patrik lefejelt egy labdát, Tajti pedig félfordulatból a kapu jobb oldalába lőtt.

Ezzel azonban nem volt még vége a góloknak: Hegedűs, aki legutóbb az FTC ellen 60 méterről győztes gólt szerzett, ezúttal fele akkora távolságról, szabadrúgásból bombázott Antal Botond kapujába. Több találat már nem esett, így a felcsútiak otthon tartották a három pontot.

OTP Bank Liga, 13. forduló: Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)

gólszerzők: Arabuli (79.), Hegedűs J. (88.), illetve Tajti M. (81.)

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×