eur:
394.22
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Vidi FC játékosai ünnepelnek, miután a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján 1-0-ra legyőzték a bolgár PFK Ludogorec Razgrad csapatát a felcsúti Pancho Arénában 2018. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Pisztollyal sétált a pályára az elnök, klubja most a Vidivel játszik

Görögország egyik legforróbb hangulatú stadionjában, a Toumbában lép pályára a Vidi FC csapata az Európa Ligában. Az ellenfél a PAOK Szaloniki, amely veretlenül vezeti az ottani bajnokságot.

Az eddigi két fordulóban a magyar bajnoknak akadt egy rossz (a Groupama Arénában, a BATE Boriszov ellen elveszített) és egy jobb mérkőzése (a Chelsea ellen, a Stamford Bridge-en, noha ott is veszített). Két forduló után pont nélkül áll. Most sem esélyes, de tény, hogy Marko Nikolic az eddigiekben, különösen az idegenbeli mérkőzésekre, nagyon jól megszervezte a védelmet, s kiváló taktikát dolgozott ki. Ennek is tulajdoníthatóan, a Bajnokok Ligája selejtezőjében, az AEK Athén ellen, augusztus végén, 1-1-es döntetlent ért el. Jó lenne, ha a félév második görögországi túráján sem kapna ki.

Ugyanakkor a PAOK a Chelsea ellen vereséggel kezdte ugyan a sorozatot (0-1), ám aztán nagyon jó játékkal győzött 4-1-re Boriszovban, mutatva, amit eleve sejteni lehetett: a csoport második legerősebb csapata a londoni „kékek” mögött.

Kiemelkedő klasszisa ennek ellenére nincsen, a csapatkapitány, a portugál Európa-bajnok Vierinha és az Oroszországot is megjárt svéd válogatott védő, Pontus Wernbloom a két legmagasabban jegyzett játékosa. A görög válogatott keretének a magyarok elleni találkozón három PAOK-játékos volt a tagja két hete: Alekszandrosz Paszhalakisz kapus, valamint Nikosz Karelisz, a belga Genktől kölcsönkapott középpályás és Dimitrisz Pelkasz. Karelisz és Vierinha várhatóan nem lesz a kezdőcsapatban.

A PAOK keretében 17 külföldi játékos szerepel. A klub elnöke az orosz származású Ivan Szavvidisz, aki tavasszal azzal került a hírekbe az AEK elleni hazai rangadó napján, hogy pisztollyal ment be a játéktérre, a játékvezető tevékenységével elégedetlenül. Másnap felfüggesztették a görög bajnokságot, igaz, rövid időre. Akad még egy, a nemzetközi futballvilágban ismert név a vezetőségben, az egyik igazgató a szlovák Lubos Michel, a korábbi FIFA-bíró. A vezetőedző a román Razvan Lucescu, a nagyhírű Mircea Lucescu fia.

A Vidi FC-ben Marko Nikolic immár számíthat az agyrázkódása után felépülő Kovácsik Ádámra, így az alapcsapat léphet pályára. Ez azt jelenti, hogy a válogatott kerettag előtt a megszokott Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira négyes játszik, előtte Nego, Anel Hadzic és Nikolov kap helyet, majd a Milanov, Huszti kettős próbálja meg helyzetbe hozni Marko Scepovicot. Az utóbbi időben még a többieknél is több mérkőzésen szereplő Kovács István és Pátkai Máté a cserék között kezdi majd az este kilenckor kezdődő mérkőzést. A találkozót a Sport1 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×