eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hárai Balázs, a ZF Eger játékosa örül egy gólnak a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntő elődöntőjébe jutásért játszott ZF Eger - AN Brescia mérkőzésen a budapesti Duna Arénában 2017. május 25-én. A ZF-Eger 6-4-re legyőzte az olasz Brescia együttesét.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Három magyar csapat a Bajnokok Ligájában

Szerdán kezdődik a Bajnokok Ligája 2018-19-es csoportköre. A Ferencváros, a Szolnok és az Eger mérkőzései követhetők lesznek a különböző televíziós csatornák műsorán.

Az európai szövetség számára fontos, hogy a vízilabda népszerűsítése érdekében a Bajnokok Ligája mérkőzések rendszeresen képernyőre kerüljenek.

Ezért a LEN alapfeltételként írta elő a BL-főtáblán szereplő csapatoknak, hogy hazai mérkőzésüket országos televíziós csatorna kell, hogy közvetítse

– olvasható a vlv.hu szakportálon.

A BL-mérkőzések időpontjainak kialakításakor - egy adott országon belül - figyelembe vették a szurkolók érdekeit is, hogy a drukkerek minél több meccset láthassanak, ezért megszabták a kezdési időpontokat, így szokásos szerda-szombat játéknapokon 19 órakor és 20 óra 30 perckor kezdődnek a találkozók.

Ennek ellenére a kitűzött időpontot nem lehet mindig tartani, az adott televízió programját más fontos esemény is befolyásolhatja, így lesz ez rögtön ma este is, amikor az Ferecnváros Dinamo Moszkva elleni meccse 18 óra 30 perckor kezdődik a Császár-Komjádi Sportuszodában.

A vlv.hu úgy tudja, hogy a Fradi mérkőzéseit ahogy ma este, úgy egész évben az M4 Sport közvetíti. A Szolnok ma 19 órától a horvát Jadran Split együttesét fogadja, a tisza-partiak találkozóját a Sport 1 televzión lehet látni ma este. A vlv.hu információja szerint a Szolnok BL-meccsei egész évben a Sport 1-en, az Eger találkozói pedig az M4-en lesznek követhetők.

Az idei mezőnyben három ország - Horvátország, Magyarország és Olaszország - is három csapattal képviselteti magát. A LEN erre való tekintettel hozzájárul ahhoz, hogy ha egy adott fordulóban egy ország mindhárom csapata otthon játszik, akkor egyikük egy nappal előrehozza a meccsét.

Az egyetlen magyar Eurokupa-csapat, a már negyeddöntős OSC nemzetközi kupameccsei a DigiSporton lesznek követhetők. Az újbudai együttes a spanyol CN Terrassa együttesével találkozik a folytatásban.

Angyal Dániel, a szolnokiak nyáron igazolt védője mindeképpen győzelmet vár a horvát Jadran Split ellen. A válogatott pólós az Inforádiónjak azt mondta, kell még pár hónap a csapatnak ahhoz, hogy a nyáron érkezett játékosok a régiekkel együtt egy egységes együttest alkossanak. Hozzátette: korábbi BL-győztes gárdaként a Szolnoknak el kell jutni a sorozat hannoveri döntőjébe.

Jansik Szilárd, a Fradi válogatott pólósa kiegyensúlyozott meccsen győzelmet vár a ma este a Dinamo Moszkva ellen, mert a csapat minél előkelőbb helyen szeretne végezni csoportjában. A válogatott játékos hangsúlyozta, a zöld-fehérek célja, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé. Hozzátette: a Fradi kerete elég erős egy európai szinten is jó helyezés eléréséhez.

Az Eger ma este a spanyol Barceloneta otthonában kezdi a sorozatot.

Dabrowski Norbert vezetőedző a vlv.hu-nak azt mondta, a vendégcsapatok nem nyerni járnak Barcelonába, ez a megállapítás nemcsak rájuk vonatkozik, hanem általában az összes ellenfélre, ennek ellenére bízik a jó eredményben.

Az FTC csoportjában kapott helyet az Eger is, valamint a nyolcszoros BL-győztes, legutóbb második olasz Pro Recco, a román Steaua Bucuresti, az orosz Dinamo Moszka, az olasz Brescia, illetve az elmúlt idényben bronzérmes spanyol Barceloneta.

A 2017-ben BL-győztes Szolnok egy csoportban van a címvédő görög Olimpiakosszal és az olasz BPM Sport Management gárdájával, valamint két német csapattal - a Spandau Berlinnel és a Waspo Hannoverrel - továbbá három horvát együttessel - a Mladost Zagrebbel, Jadran Splittel és Jug Dubrovnikkal.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×