eur:
393.24
usd:
367.86
bux:
66111.65
2024. április 24. szerda György
BUENOS AIRES - OCTOBER 11: (L-R) Silver medalist team Anastasiia DEREVIAGINA of the Russian Federation / Edson Ismael RAMIREZ RAMOS of Mexico, Gold medalist team Enkhmaa ERDENECHULUUN of Mongolia / Zalan PEKLER of Hungary and Bronze medalist team Viivi Natalia KEMPPI of Finland / Facundo FIRMAPAZ of Argentina pose with their medals after the 10m Air Rifle Mixed International Team Medal Matches at the Parque Sarmiento Shooting Range inside the Tecnopolis Park during Day 5 of the 3rd Youth Olympic Games on October 11, 2018 in Buenos Aires, Argentina. (Photo by Nicolo Zangirolami)
Nyitókép: ISSF / Nicolo Zangirolami

Páros sportlövészetben is magyar érem az ifjúsági olimpián

2014 után ismét van ifjúsági olimpiai bajnoka a magyar sportlövészetnek.

Pekler Zalán a mongol Enkhmaa Erdenechuulunnal aranyérmet nyert a légpuska vegyescsapat versenyszámban a nyári ifjúsági olimpián, Buenos Airesben. A magyar-mongol kettős a döntőben 10-9-re győzött orosz-mexikói ellenfelével szemben.

Az alapversenyben 828.4 körrel az első helyen végzett párosunk, amely a kieséses szakaszban előbb egy kínai-bangladesi kettőst győzött le 10-7-re, a négy közé jutásért egy argentin-iráni duót 10-9-re, majd az elődöntőben egy argentin-finn párost 10-5-re.

Pekler Zalán a 10 méteres puskaszámban éppen hogy lemaradt a döntőről, kilencedik lett, két tizeden múlt a döntő.

2014-ben Péni István volt ifjúsági olimpiai bajnok ugyanebben a számban.

"Nagyon boldog vagyok. Főleg azért, mert az egyéni verseny nem úgy sikerült, ahogy azt terveztem. Nem tagadom, frusztrált voltam, és duplán is bizonyítani szerettem volna, hogy nem véletlenül vagyok itt. Szerencsére jó párt kaptam a mongol lány személyében és minden adott volt, hogy jó eredmény szülessen. Természetesen megfordult a fejemben, hogy négy évvel ezelőtt Péni István ugyanebben a számban nyert, és úgy keltem, hogy szeretnék a nyomdokaiba lépni. A döntőben nagy előnyre tettünk szert, aztán az orosz-mexikói kettős behozta azt, sőt 9-8-ra már ők vezettek, de szerencsére sikerült megfordítanunk az aranyérmeért zajló csata kimenetelét. Most egy argentin steak-kel ünnepeljük a sikert edzőmmel, Kisvárdai Istvánnal és Péni Istvánnal" - nyilatkozta Pekler.

A magyar küldöttség október 20-án érkezik haza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×