eur:
393.57
usd:
367.8
bux:
65909.58
2024. április 23. kedd Béla
Schmidt Gábor elnök a Magyar Kajak-kenu Szövetség új vezetőit bemutató sajtótájékoztatón a szövetség budapesti székházában 2017. február 10-én.
Nyitókép: Marjai János

Új-zélandi "kémek" Magyarországon: a kajakszövetség sem örül

Hihetetlenül nagy versenyre késztették a nyári kajak-kenu vb-n az új-zélandi versenyzők a magyarokat, ám ennek magyar "felelősei" is vannak, Lisa Carringtonék ugyanis nálunk lesik el annak titkait, hogyan kell a legjobbnak lenni.

A világverő magyar női kajakozók nem nézik jó szemmel, hogy az új-zélandi vetélytársak magyarországi edzőtáborokban kerülnek egyre közelebb a mieinkhez mind az eredményeket, mind a szakmai titkokat tekintve. A portugáliai világbajnokságon ötszörös olimpiai bajnokunk, Kozák Danuta az InfoRádiónak nemrég maga emelt szót ez ellen.

"Magyarországra nagyon sok versenyző és csapat jár edzőtáborozni, de nekünk ez nehézség, mert osztozni kell a vízfelületen" - nyilatkozta akkor a vb-n háromszor győztes Kozák, aki társaival a szövetséghez fordult, hogy

"ne ide jöjjenek" a külföldi riválisok, különösen ne az új-zélandiak, akik jelenleg is olyan segédedzővel dolgoznak, aki nap nap után testközelből lát rá a magyar módszerekre.

A szövetség elnöke, Schmidt Gábor most az InfoRádióban reagált a kialakult helyzetre:

"Nem lenne szerencsés, ha az új-zélandi világklasszis női kajakozók Magyarországon készülnének"

- tette egyértelművé a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, aki leszögezte, ők nem dönthetnek arról, hogy ki hol eddzen, elsősorban a hazai versenyzők körülményeit tudják maradéktalanul biztosítani.

A vb-n az új-zélandi Lisa Carrington simán nyert 200 méteren, az 500-as számokban pedig igen éles versenyre kényszerítették a magyarokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×