eur:
393.29
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Mozgi Milán (elöl b) és Somorácz Tamás első helyen ér célba a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének döntőjében a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Alaposan körülnéztek Tokióban a reménybeli aranykovácsok

A 2020-as olimpia helyszínén járt egy nagyobb magyar kajak-kenus kontingens, fontos tapasztalatokkal lett gazdagabb a csapat.

Népes küldöttséggel - jó szokásához híven - terepszemlét tartott a következő nyári olimpia helyszínén a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Az InfoRádiónak beszámoló Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon hasznos volt, hogy Japánba utazhattak, és most,

október első felében felmérhették a helyi körülményeket a 2020-as játékok előtt.

"Megtapasztaltuk, hogy mennyi idővel a 2019-es előolimpia előtt kell kimennünk, viszont az akkori időjárási körülményeket még értelemszerűen tesztelni kell" - mondta, hozzátéve, a hőmérséklet 10 fokkal, a páratartalom 20-30 százalékkal lehet majd magasabb, mint most.

A helyszínekről döntöttek: kiválasztották a szállodát, az edzéshelyszínt, illetve sokféle mérést - többek között reakcióidő-mérést - végezhettek, hiszen kivittek orvost, pszichológust és versenyzőket is.

"Nagyon-nagyon kedves emberek a japánok, megterveztek mindent, amit szerettünk volna, így azt gondolom, nem is kell náluk jobb vendéglátó"

- adott széleskörűen képet a tapasztaltakról Hüttner Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×