eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem bírt a Pakssal az Újpest, veretlen maradt a Honvéd

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott vasárnap a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában. Mezőkövesden is százszázalékos maradt a Honvéd.

Az Újpest már a 3. percben megszerezte a vezetést - Zsótér szögletét követően a szemfüles Diallo használta ki a paksi védelem késlekedését -, majd kiegyenlített mezőnyjáték mellett a hazaiakkal ellentétben a vendégek a kapura is veszélyt jelentettek. A 24. percben váratlanul egyenlített a Paks: Bertus szabadrúgása után a labda a hálóban kötött ki, miután senki nem ért bele a kapu előtti tömegből. A gól felrázta a hazaiakat, így a szünetig hátralévő időben már előttük az adódtak lehetőségek, de az eredmény nem változott.

A második játékrészben csökkent az iram, a sok technikai hiba miatt a kapuk ritkán, a hajrához érve pedig már egyáltalán nem forogtak veszélyben.

A Paks a negyedik fordulót követően is nyeretlen maradt a bajnoki szezonban - két vereség mellett másodszor játszott döntetlent -, közben az Újpest a megszerezhető 12 pontból - a mostani eggyel - ötöt gyűjtötte be.

Veretlen maradt a Honvéd

A Budapest Honvéd 1-0-s győzelmet aratott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában, így továbbra is százszázalékos.

A mostani találkozó előtt a hazai együttes is veretlen volt, igaz, eggyel kevesebb meccset játszott, mivel múlt héten elhalasztották a címvédő MOL Vidi FC elleni összecsapását a rivális Bajnokok Ligája-szereplése miatt.

A mérkőzés eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, de elsősorban Drazic megindulásai jelentettek érdemi veszélyt, azonban a Honvéd védelme rendre tisztázni tudott. A kispestiek a 20. perc után átvették az irányítást, s az addigi mezőkövesdi helyzetek után már többször Dombónak kellett hárítania. A szünetig egyre nagyobb nyomás nehezedett a hazai kapura, de gól nem született a fordulásig.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött, azaz a Honvéd támadásban maradt, s Vadócz tért ölelő kiugratása után Holender gólra váltotta ziccerét. Hátrányban a Mezőkövesd aktívabb lett, de a fővárosiak védelme elég stabilnak bizonyult, így Grófnak tulajdonképpen védenie sem kellett, csupán néhány beadást fogott meg a minimális előny megtartásához, azaz a Honvéd - a jobb gólkülönbségével éllovas Ferencvároshoz hasonlóan - továbbra is százszázalékos.

A tabella:

1. Ferencváros 4 4 - - 13-3 12 pont

2. Budapest Honvéd 4 4 - - 9-2 12

3. MTK Budapest 4 3 - 1 6-5 9

4. Debreceni VSC 4 2 2 - 5-2 8

5. MOL Vidi FC 3 1 2 - 6-2 5

6. Újpest FC 4 1 2 1 4-5 5

7. Mezőkövesd Zsóry FC 3 1 1 1 4-3 4

8. Szombathelyi Haladás 4 1 1 2 7-9 4

9. Paksi FC 4 - 2 2 3-6 2

10. Puskás Akadémia 4 - 1 3 4-7 1

11. Diósgyőri VTK 4 - 1 3 3-9 1

12. Kisvárda Master Good 4 - - 4 0-11 0

A 3. fordulóban a MOL Vidi FC-Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzést a székesfehérváriak Bajnokok Ligája-szereplése miatt későbbre halasztották.

Az 5. forduló programja

augusztus 17., péntek:

Debreceni VSC-MTK Budapest 20.00

augusztus 18., szombat:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 17.00

Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 19.30

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 19.30

Budapest Honvéd-MOL Vidi FC, Új Hidegkuti Nándor Stadion 19.30 Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 19.30

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×