eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Berecz Zsombor a riói nyári olimpia férfi vitorlásversenyén, a Finndingi hajóosztály ötödik futamában a Rio de Janeiró-i Dicsőség Jachtkikötőben 2016. augusztus 11-én. Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot, és összetettben feljött a harmadik helyre.
Nyitókép: Kovács Tamás

Aranycsoportba jutottak a magyar vitorlázók

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a 470-esek között, Berecz Zsombor pedig Finndingiben folytathatja az aranycsoportban a küzdelmeket a szombaton zárult selejtezőket követően az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a testvérpár előbb az ötödik futamban harmadik, majd a hatodikban 26. helyen ért célba, így a 15. pozícióból várja a négy döntő futamot. A nemzetek sorrendjében 12. helyen áll az egység - Aarhusban az első kilenc nemzet szerez indulási jogot a 2020-as, tokiói olimpiára. A másik magyar férfi 470-es egység, a Litkey Botond, Rácz Levente páros szombaton kétszer is 32. helyen ért célba, ezzel 63. az összetett listán.

Az Eb-ezüstérmes Berecz a 10. és az 5. helyet szerezte meg a szombati két futamban, így összetettben a 17. helyről várja a folytatást, a nemzetek sorrendjében pedig a 13. pozíciót foglalja el. Ebben a hajóosztályban szintén nyolc ötkarikás indulási jog talál gazdára Dániában. A másik magyar, Haidekker Elemér sorrendben 24. és 27. helyen ért célba, így hat futam után 67. a mezőnyben. Az aranyfutamokkal hétfőtől folytatódik ennek a két kategóriának a küzdelme.

A női Laser Radiálban a világranglistán harmadik Érdi Mária a harmadik futamban 8., a negyedikben pedig 13. helyen ért célba, így összetettben a 13. helyet foglalja el, azaz jelenleg kvótás, ugyanis ebben a kategóriában tizennyolcan váltják meg tokiói repülőjegyüket.

A férfi Laser Standardban a két magyar induló közül Vadnai Benjamin áll jobban négy futamot követően, ő a 43. helyre csúszott vissza szombaton elért 14. és 21. pozíciójával. Testvére, Jonatán a 103. helyen áll, ő ezúttal 28. és 14. helyen ért célba.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×