eur:
393.29
usd:
367.55
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Bátor játékkal kapott ki az Újpest

Az Újpest búcsúzott a labdarúgó Európa Ligától, miután a selejtező második fordulójában az idegenbeli 4-0-s vereséget követően csütörtökön a hazai visszavágón 3-1-re kapott ki a spanyol Sevillától.

A kezdés után bátor játékot vállalt fel az Újpest, amely mezőnyben egyenrangú partnere tudott lenni a Sevillának, de kapura csak utóbbi jelentett veszélyt. A spanyol vendégcsapat a 36. percben egy kontra végén Sarabia góljával megszerezte a vezetést, amely érezhetően megfogta az addig lendületes hazaiakat. Az Újpest beszorult a saját tizenhatosának környékére, de a szünetig nem változott az eredmény.

Sarabia a második félidő első helyzetét gólra váltotta - a támadó ismét egy kontra végén volt eredményes -, majd a Sevilla közepes tempó mellett a kontrajátékra fókuszált. Az Újpest igyekezett akciókat vezetni, de befejezésig sokáig nem jutott. A 75. percben védelmi hibát kihasználva Nwobodo ziccerét hárította Rico. Két perccel később azonban már hiába vetődött a sevillai kapus, az újpestiek legaktívabb játékosa, Zsótér 21 méterről, egyből a kapu bal felső sarkába lőtt. A hajrában Muriel egyéni betörés végén állította vissza a kétgólos különbséget, amely egyben a végeredményt jelentette.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó

Újpest FC-Sevilla (spanyol) 1-3 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 9750 néző, v.: Levnyikov (orosz)

gólszerzők: Zsótér (77.), illetve Sarabia (36., 50.), Muriel (83.)

sárga lap: A. Diallo (69.)

Továbbjutott: a Sevilla kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

Újpest FC

Pajovic - Balázs B., Bojovic, Litauszki (Horj, 88.), Burekovic - Sankovic, A. Diallo - Nwobodo, Zsótér, Nagy D. (Szűcs K., 66.) - Novothny (Tischler, 66.)

Sevilla

Rico - Daniel Carrico, Pareja, Sergi Gómez - Corchia, Banega (Roque Mesa, 72.), Vázquez, Escudero - Sarabia (Nolito, 65.), Ben Yedder (Muriel, 65.), Pejino

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×