eur:
393.17
usd:
367.11
bux:
67030.11
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: hungaroring.hu

Nem lesznek fércmunkák a Hungaroringen

A hagyományoknak megfelelően autogramosztást és bokszutca-látogatást tartanak a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Hungaroring Sport Zrt. elnöke. Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy akár már jövőre elkezdődhet a terület felújítása.

Csütörtökön – a hagyományoknak megfelelően – autogramosztást és bokszutca-látogatást tartanak a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen – hívta fel a figyelmet Gyulay Zsolt, aki hozzátette: 10 ezernél több látogatót várnak.

„Fontos az nekünk, hogy ha külföldiek idelátogatnak, akkor színesebb, hosszabb programot kapjanak, több időt tudjanak eltölteni, több pénzt tudjanak elkölteni a városban”

– mondta Gyulay Zsolt.

A Hungaroring Sport Zrt. elnöke szerint felkészültek a pilóták fogadására, minden nap vannak egyeztetések. Gyulay Zsolt kiemelte: már kialakult gyakorlata van a Forma-1-es futam levezénylésének és a rendezvény koordinálásának. „Nem azt mondom, hogy rutinszerű, mert nem lehet rutinszerűen csinálni” – fogalmazott. Mivel elkezdődött az M3-as lehajtójának építése – amely később a Hungaroring forgamát is segítheti –, az ezzel járó közlekedési problémát is meg kell oldania a szervezetnek.

Mint mondta, idén is több ezren – köztük rendőrök, mentősök, sportbírók – dolgoznak a Magyar Nagydíj sikeres és biztonságos lebonyolításán.

Felújítás

„A mi viszonyunk a Liberty Mediával kicsit kényelmesebb” – emelte ki a Hungaroring Sport Zrt. elnöke. A cégnek ugyanis 2026-ig van szerződése a Forma-1 tulajdonosával. Gyulay Zsolt azt is hozzátette: az új vezetés nem olyan elnéző a magyar pályával, mint a versenysorozat nagy alakja, Bernie Ecclestone volt. A brit üzletember ugyanis saját gyermekeként tekintett a Hungaroringre.

A Liberty Media elvárja, hogy a szurkolók megfelelő minőségű szolgáltatásokat kapjanak, ehhez – az elnök szerint – nagyon sok mindent kell megújítani.

„Úgy kell építeni és úgy kell előkészíteni ezt az egészet, hogy futam után lerombolni és utána tíz hónap alatt visszaépíteni."

Gyulay Zsolt kiemelte: a 33 éves pályán a megépítésétől folyamatosan, minden évben rendeztek Forma-1-es futamot. „És ezt szeretnénk is így tartani, hiszen nem fordulhat az elő, hogy csúszik az építkezés, és azt mondjuk, hogy bocs, de most idén nem tudunk futamot rendezni."

A Zrt. vezérigazgatója szerint az előkészítő folyamatok miatt nincs esély arra, hogy idén megkezdődjön az építkezés, ráadásul a költségvetéshez szükség van a kormány döntésére.

Gyulay Zsolt reméli, hogy a 2020-as futamra elkészülhet a felújítás.

A Hungaroring Sport Zrt. úgy döntött, hogy a nagy felújításig nem fognak bele „fércmunkákba”, noha idén bővítették a bronze és silver lelátóit, illetve kisebb ráncfelvarrásokat is elvégeztek a lelátóknál és a törmelékfogó kerítéseknél. A nyár eleji DTM-futamon történt baleset után felülvizsgálták és speciális eljárással érdesítették a bokszuta betonját – árulta el Gyulay Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×