eur:
389.56
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kozma Dominik a férfi 200 méteres gyorsúszás elődöntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 24-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Kézsérülése után is dobogós helyet vár magától Kozma Dominik az Eb-n

Ezüst- és bronzérmet szerzett Kozma Dominik a múlt hétvégi budapesti úszóbajnokságon. A BVSC világbajnoki bronzérmes versenyzője úgy érte el ezeket az eredményeket, hogy közben kézsérüléssel küszködött.

Kézsérülése miatt kihagyta a római úszóversenyt, helyette a Budapest Openen indult el Kozma Dominik, ahol 200 gyorson ezüst-, 100 gyorson pedig bronzérmes lett.

Az InfoRádiónak sérülésével kapcsolatban elmesélte, hogy otthonában csúszott meg, és átesett egy ajtón, de szerencsére nem történt nagyobb baj, pár öltéssel kellett csak összevarrni a kezét.

Egy hetet ugyan ki kellett hagynia a sérülés miatt, de kesztyűben folytatta az edzéseket - magyarázta Kozma Dominik. Hozzátette azt is, hogy a kesztyűt vízhatlanná kellett tenni, és nem volt benne könnyű úszni, de nem volt jobb lehetőség.

A Budapest Opennel kapcsolatban a versenyző elmondta: "azt beszéltük meg az edzőmmel, hogy most még maga az edzés élvez prioritást, így nem is vettünk vissza az edzések számából. Nagy dolgokat nem vártunk, inkább azt a visszaigazolást próbáltuk megtalálni, hogy van-e értelme a 200 gyorsnak, milyen állapotban vagyok jelenleg, és merre haladjon tovább a felkészülés.

Verseny és idő tekintetében nem voltam a topon"

- vélekedett Kozma Dominik.

Mivel nem ment rosszul a 200 gyors, szerinte menni fog a glasgow-i Európa-bajnokságon is. Addig nagyjából négy hét van hátra, addig folyamatos edzések lesznek. Ott is a maximumot szeretné kiúszni magából, és reméli, hogy ez dobogós helyet fog eredményezni.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják péntek este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×