eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
musz.hu
Nyitókép: musz.hu

Kapás Boglárka remekelt Rómában és még Ferenc Pápával is kezet fogott

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta Kapás Boglárka a múlt hétvégi nemzetközi úszóversenyt Rómában. Az Újpest olimpiai bronzémes úszója elégedett a teljesítményével.

Kapás Boglárka összesen négy éremmel zárta le a Sette Colli úszóversenyt: a két ezüst és bronz után a zárónapon összejött az arany is 200 méter pillangón (2:07.54). Szilágyi Liliána érkezett másodikként mögötte (2:08.01).

Az InfoRádiónak elmesélte, hogy a verseny nagyon sokat kivett belőle, nagyon fáradt, de egyben nagyon boldog is, mert 200 pillangón nyolc éve úszta a legjobb idejét, amiből most több mint egy mp-et lefaragott.

"Az volt a célom ezen a számon, hogy javítsak a legjobbomon, mert tudtam, hogy képes vagyok rá, és nagyon szeretem ezt a számot, a szívemhez egyre közelebb áll"

- mondta.

Kapás elindult még 400 vegyesen, 800 és 1500 gyorson is. 400 vegyesen majdnem megúszta a legjobbját, 1500-n pedig megint közel került a 16 perchez, ami ilyen időszakban elég jó időnek számít.

Az úszóverseny alkalmából Ferenc Pápa audienciát adott a sportág képviselőinek, amelyen többek között a magyar válogatott kiválasztott tagjai is részt vehettek.

Ferenc pápa az úszókhoz szólván arról beszélt, hogy az időeredmények elérése mellett a sportolók helytállása elsősorban fegyelemről, egészséges versenyszellemről és csapatmunkáról tanúskodik. "Ti mindannyian demonstráljátok, hogy a célok elérhetők kemény edzésmunkával, amely szigorú elkötelezettséget és áldozatokat kíván. Mindez az élet egy nagyszerű leckéje, amely kifejezetten jó példa lehet a titeket követő fiatal generációk számára" - fogalmazott.

Az audiencia végén az olasz bajnokok jelképesen egy válogatott felszerelést adtak át Ferenc pápának, aki ezt követően egyenként kezet fogott a résztvevőkkel, így a magyar csapat tagjaival is.

Kapás Boglárka ugyan nem először találkozott a Pápával, de az InfoRádiónak azt mondta, hogy másodjára is hihetetlen érzés, és nagyon megtisztelő.

Az interjút teljes egészében meghallgathatják csütörtök este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×