eur:
394.07
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Új vezetőedző a férfi vízilabda-bajnokságban

Merész András lett a férfi vízilabda ob I-ben szereplő RacioNet-Honvéd vezetőedzője, akinek irányításával és az új igazolásokkal közelebb kerülne az élmezőnyhöz a fővárosi együttes.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján az utánpótlásból feljebb lépő szakember mellett a friss bajnok Ferencvárostól érkező Szirányi Balázst, az Universiade-győztes Juhász Zsoltot, a KSI utánpótlás válogatott játékosát, Kardos Alexandert, valamint a Bajnokok Ligája-címvédő Szolnoktól távozó, ex-honvédos Fülöp Bencét mutatták be. Utóbbi nem volt ott az eseményen, ugyanis még a Tisza-partiakkal készül a BL nyolcas döntőjére.

Székfoglalójában Merész András - aki kapitányként vb-bronzérmes és olimpiai negyedik volt a női válogatottal - elmondta, "ár-érték arányban" a hazai mezőny legjobb csapatát vette át, amellyel bravúrgyőzelmekre készülnek, azt azonban nem engedhetik majd meg maguknak, hogy egy alacsonyabban rangsorolt riválistól kikapjanak. A kerettel kapcsolatban megjegyezte, még egy centerre van szükség, két külföldi játékossal tárgyalnak.

"Nagy feladatnak gondolom, hogy olyan játékosoknak lehetek az edzője, akik közel állnak hozzám, ráadásul mindenki közül a legközelebb Szivós Márton. Egy csapat építése ott kezdődik, hogy a legjobbak, két világbajnokunk, Szivós Márton és Decker Attila maradtak, a klub és a szakosztály hozzáállását pedig jól mutatja, hogy akiket kértem, ide hozta" - mondta Merész András, aki június 16-án kezdi el a kerettel a felkészülést. A szakember kitért a háromszoros olimpiai bajnok, 40 éves Kiss Gergelyre, aki "zseniális fizikai állapotban van", s továbbra is számítanak a játékára, ősszel és tavasszal egyaránt három-négy mérkőzésen ugrik majd medencébe.

"A lehetőségeinkhez képest a mostani egy jó szezon volt, ami lehetett volna rosszabb, vagy akár jobb is. Ugyanakkor optimistán tekintünk a következő idényre, amely során az elvárás még nem a dobogó, azonban hosszú távon szeretnénk visszakerülni a hazai és nemzetközi élvonalba" - mondta a hetedik helyről Gergely István, olimpiai bajnok kapus, a klub ügyvezető elnöke, arra utalva, hogy 2004-ben Euroligát nyert a Honvéd.

Steinmetz Barnabás, a szakosztály vezetője megjegyezte, bízik benne, hogy az újak gyorsan beilleszkednek majd, egy agilis, egymásért küzdeni tudó társaságra van szükség, amely az elitcsapatokhoz közel tud kerülni, a hozzá közelállókat pedig tudatos munkával maga mögé utasítja.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×