eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Öt játékos érkezik az FTC női kézilabdacsapatához

A montenegrói Bobana Klikovac és Djurdjina Malovic, valamint Klivinyi Kinga, Szemerey Zsófia és Farkas Kata a Ferencváros női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a magyar válogatott balátlövő, Klivinyi az Érd csapatától érkezett, és márciusi vállműtéte óta a Ferencváros orvosi, illetve rehabilitációs stábjának felügyelete alatt készül a visszatérésre.

A kapus Szemerey Zsófia a Siófok, a balkezes átlövő, Farkas Kata pedig a Békéscsaba együttesétől igazol a fővárosba.

A montenegrói válogatott Malovic eddig csak hazájában kézilabdázott, az utóbbi három idényben a Buducnost Podgoricát erősítette. A 22 éves balkezes átlövő 29 alkalommal volt eredményes a Bajnokok Ligája előző idényében.

Az ugyancsak montenegrói válogatott Klikovac - aki korábban kézilabdázott a Debrecen és az Alba Fehérvár színeiben is - friss EHF Kupa-győztesként lesz az FTC játékosa, ugyanis a román SCM Craiova együttesét hagyta el. A 22 éves beállónak a bajnokság utolsó fordulójában súlyosan megsérült a térde, ezért hosszú kihagyás vár rá.

A jelenlegi keret tagjai közül Szikora Melinda egy plusz egy, Kovacsics Anikó, Hornyák Dóra és a holland Danick Snelder pedig két-két évvel meghosszabbította szerződését.

A távozók közül a holland Laura van der Heijden a német Bietigheim együttesében folytatja, a montenegrói Marija Jovanovic visszavonul, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára pedig családalapítás miatt átmenetileg szünetelteti a játékot.

Az FTC a legutóbbi szezonban a bajnokságban ezüst-, a Magyar Kupában bronzérmes lett, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőig jutott.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×