eur:
393.47
usd:
367.69
bux:
66212.24
2024. április 25. csütörtök Márk

Ismét a Vardar lesz a Győr ellenfele a döntőben

A macedón Vardar Szkopje 25-19-re legyőzte az orosz Rosztov-Don csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő szombati, első játéknapján, és a vasárnapi fináléban a címvédő Győri Audi ETO-val találkozik.

Az első 16 percben mindössze hat gól született, és mivel az oroszok több mint nyolc percig nem találtak be, az előző idényben BL-ezüstérmes macedón csapat a szerb Andrea Lekic góljaival magabiztosan vezetett. A Rosztov a montenegrói Katarina Bulatovic találatai ellenére sem tudott felzárkózni a szünetig.

A második felvonás elején egy 4-1-es sorozattal tovább növelte előnyét a Vardar, és amikor egy 3-0-s szériával visszakapaszkodott a Rosztov, egy súlyos bokasérülés miatt percekig állt a játék: a brazil irányítót, Ana Rodriguest mentővel kellett kórházba szállítani.

Az oroszok ekkor sem adták fel, Jekatyerina Ilina, valamint a négyes torna legalacsonyabb játékosa, Anna Vjahirjeva találataival tartották magukat, ám Penezic góljaival biztosította sikerét a Vardar.

A Győr és a Vardar korábban öt alkalommal találkozott egymással, a győriek kétszer, a macedónok egyszer győztek a rendes játékidőben, kétszer pedig döntetlen született. A tavalyi BL-finálét 26-26 után hosszabbításban 31-30-ra nyerte meg az ETO.

A döntő vasárnap 18 órakor kezdődik.

Elődöntő:

Vardar Szkopje (macedón) - Rosztov-Don (orosz) 25-19 (10-7)

A legeredményesebb játékosok: Penezic, Lekic 7-7, Radicevic 4, illetve Ilina 5, Bulatovic, Dembélé, Vjahirjeva 3-3

korábban:

Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 26-20 (12-10)

a vasárnapi program:

a 3. helyért: CSM Bucuresti - Rosztov-Don 15.15

döntő: Győri Audi ETO KC-Vardar Szkopje 18.00

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×