eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla
Köln, 2017. június 3.Nagy László, a Telekom Veszprém játékosa a Paris Saint-Germain ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének elődöntőjében játszott mérkőzésen 2017. június 3-án. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)
Nyitókép: SASCHA STEINBACH

Nagy László kemény kritikát mondott a Veszprémről

Önmagát múlt alul a Bajnokok Ligája legfontosabb meccsén a Veszprém - mondta Nagy László, a kézilabdacsapat kapitánya. A 37 éves átlövő ennek ellenére nem mondott le arról, hogy a bakonyiakkal még BL-t nyerjen.

Amióta Nagy László 2012-ben hazatért Barcelonából, nem volt sérülés nélküli éve. Legutóbb is egy hónapos kényszerszünetet kellett tartania, miután március 10-én, a MOL-Pick Szeged elleni bajnoki mérkőzésen eltört a kézközépcsontja. Tudására, tapasztalatára és a szívére nagy szükség lett volna azokon a legutóbbi Bajnokok Ligája-mérkőzéseken, amelyeken megpecsételődött a Telekom Veszprém sorsa.

Soha nem fog már kiderülni, hogy góljai, még inkább a védőmunkája megakadályozták volna a kieséshez vezető vesszőfutást. Ezt a kérdést érthető okokból nem kívánja boncolgatni a csapatkapitány, azért a történtekről megvan a magvas véleménye.

„A Skjern elleni első találkozónkon a csapatom a játék minden elemében alulmúlta magát,

és ezt a felszabadultan játszó, lelkes dánok kíméletlenül ki is használták. Idegenben és hazai pályán is kegyetlenül sok gólt kaptunk,

el kell ismerni, hogy az ellenfelünk rászolgált a továbbjutásra”

– mondta a 37 esztendős Nagy László az SzPress Hírszolgálatnak.

Az átlövő sokszor beszélt már arról, hogy az európai kézilabdázás mostanában egyre inkább szól a fiatalításról, az ifjú titánok csatába küldéséről.

„A jövő a fiataloké, ezért is drukkolok tehetséges csapattársamnak, a 22 éves Ligetvári Patriknak, aki előbb vagy utóbb a veszprémi védelem erős bástyája lehet. Remélem, hogy inkább előbb, hiszen már most megvan ehhez a 201 centiméteres magassága és az ereje, a taktikai tudása pedig egyre érettebb” - vélekedett Nagy, aki

a légiósként kivívott két BL győzelméhez legalább egyet szeretne még hozzátenni.

„Erről a tervemről a világért se tennék le. Az idei kudarc mindenkinek fájó, de éppen a fiaskó feledtetése lehet a legerősebb motiváció. Új játékosok érkeznek, nagy tudást hoznak magukkal, én pedig annyit szeretnék hozzátenni a közös teljesítményhez, amennyit csak tudok” - mondta Nagy László.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×