eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szahír, 2018. április 8.Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője a pódiumon, miután győzött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíján a szahíri pályán 2018. április 8-án. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)
Nyitókép: Valdrin Xhemaj

Wéber Gábor: a Mercedesek még komoly veszélyt jelenthetnek

A német Sebastian Vettel nyerte a Formula-1-es Bahreini Nagydíjat. A Ferrari négyszeres világbajnoka mellé a két mercedeses: Valtteri Bottas és Lewis Hamilton állhatott fel a dobogóra. Wéber Gábor szakkommentátor szerint a német győzelme nem sokon múlott.

Sebastian Vettel megnyerte pályafutása 200. Formula 1-es futamát, a második helyen Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája zárt, míg csapattársa, a négyszeres vb-győztes, címvédő Lewis Hamilton a kilencedik pozícióból rajtolva harmadikként végzett.

Wéber Gábor szerint a bahreini verseny kifejezetten izgalmas, érdekes volt, annak ellenére, hogy végül is nem történt az élen helycsere. Vettel megtartotta előnyét, de ez nem sokon múlott. Talán ha van még egy kör, vagy még kettő, akkor Bottas levadászhatta volna Vettelt - mondta a szakkommentátor.

Wéber Gábor szerint a versenyben kockáztatniuk kellett a pilótáknak, és Räikkönen balesete is szerepet játszott a végeredmény kialakulásában. A második kerékcserénél nem tette lehetővé a szerelő számára azt, hogy megnézzék, hogy mi a helyzet a szuperlágy gumikon, illetve az is probléma volt, hogy nem volt két különböző autójuk két különböző stratégián.

"Tulajdonképpen egyedül, és hátvéd nélkül maradt Vettel, és ezt használta ki a két Mercedes azzal, hogy akkor ők már a jobbik gumin voltak"

- tette hozzá.

Vettel maximális pontszámmal várja a folytatást, hiszen az első két futamát megnyerte a szezonnak. Wéber Gábor ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy mindig jó egy szezont maximális pontszámmal kezdeni. Vettel ráadásul első győzelmét úgy szerezte, hogy a Ferrari majdhogynem elvesztette a biztosnak tűnő győzelmét, és még szerencséje is volt azzal, hogy Ricciardo korán kiszállt a meccsből. Megnézve a korábbi tempót, illetve a Red Bull pénteki versenytempóját, ebbe a meccsbe bizony ők is beleszólhattak volna.

Hamilton a kilencedik helyről rajtolt, 5 másodpercre feljött Bottasra, így lett harmadik, Bottas pedig második. Hamiltonnak idén még nem sikerült nyernie, de Wéber Gábor szerint ennek ellenére látszik,

hogy a Mercedesnek még a gyengébb napjai is dobogóra, és versenynyerés közelébe elegendőek.

"Ha igazán eltalálják az autót, akkor a többieknek résen kell lenni, és mindent be kell vetni, ami rendelkezésre áll" - tette hozzá Wéber Gábor.

"A szombati időmérő edzés alapvetően befolyásolja a vasárnapi eredményt. Ha az időmérőn a Mercedes előnybe tud kerülni, akkor lehet, hogy pont a fordítottját láttuk volna ennek a versenyképnek.

Meg vagyok győződve arról is, hogy ennek a futamnak nem csak a gumik, hanem az autók fogyasztása is kérdése volt,

mivel a Ferrari talán többet eszik annál egy versenytávon, amivel a Mercedes tud gazdálkodni, és ez mind mind előnnyé fordítható egy teljes versenytávra vetítve" - emelte ki Wéber Gábor.

Vettel egyelőre 100%-os, és 50 ponttal a neve mellett vezeti a bajnokságot, miközben a közelgő Kínai Nagydíjon is esélyes lehet, bár úgy tűnik, a Mercedes versenytempója még mindig nagyon erős.

További érdekességek a Bahreini Nagydíjról ma este fél kilenc után az InfoRádió Célegyenes című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×