eur:
389.78
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Isztambul, 2018. március 14.Thiago Alcantara, a német Bayern München játékosa (j2) gólt lő Tolga Zengin, a török Besiktas kapujába (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén Isztambulban 2018. március 14-én. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)
Nyitókép: TOLGA BOZOGLU

Így lehet bajnok a Bayern már szombaton

A Bayern München a labdarúgó Bundesliga hétvégi fordulójában az Augsburg vendége lesz. Ha Jupp Heynckes csapata győz, minden más mérkőzéstől függetlenül megszerzi a német szövetségi liga történetében több szempontból is rekordot jelentő újabb elsőségét.

A Bayern München tizenhét ponttal vezet a Schalke 04 előtt, más rivális már matematikailag sem hozhatja be. A mostanival együtt még hat forduló van hátra, azaz tizennyolc pontot lehet szerezni. Ha a Bayern megveri az ugyancsak bajor Augsburgot, a Schalke esetleges hamburgi sikere esetén is megőrzi mostani előnyét, tehát matematikailag is bajnok.

Ugyancsak bajnok gyakorlatilag, ha döntetlen játszik és a Schalke nyer, mert ebben az esetben tizenöt pontos előnnyel várja az utolsó öt fordulót. Németországban dönt a gólkülönbség, ez most 39 a két csapat között (Bayern: +52, Schalke +13), de a királykékek hamburgi siekre esetén valamelyest csökken. De nem annyit, hogy realitása legyen a hátrány eltüntetésének öt mérkőzés alatt.

Abban az esetben, ha a Schalke 04 nem tud nyerni a minden pontért foggal-körömmel küzdő, története során először a kiesés szélére sodródott HSV pályáján a szombat záró mérkőzésén, a Bayern – amely előbb lép pályára Augsburgban, mint a Schalke Hamburgban – még esetleges botlása esetén is bajnok.

A Bayern München a huszonhetedik Bundesliga-elsősége előtt áll, fölénye óriási, ha azt vesszük, hogy a második legeredményesebb klub a Borussia Dortmund és a Mönchengladbach a maga öt-öt elsőségével. Sorozatban hatodszor lesz bajnok, ilyen szériára eddig még nem volt példa a Bundesliga történetében, a mostani nagy sorozat előtt három egymást követő elsőség jelentette a csúcsot. Ezt most megduplázza a Bayern.

Jupp Heynckes, akiről manapság már kevésszer kerül szóba, hogy a Bundesliga történetének harmadik legeredményesebb gólszerzője, csupán Gerd Müller és Klaus Fischer szerzett nála több gólt, negyedik bajnoki címét nyeri edzőként, s ezzel „egyenlít”: játékosként, még a Borussia Mönchengladbach tagjaként ugyancsak négy elsőséget szerzett. Ezzel csúcstartó lesz azok között, akik játékosként és edzőként is megnyerték a „salátástálat”, s egyben utoléri a csak edzőként nyolcszoros bajnok Udo Latteket, valamint a játékosként nyolc elsőséget gyűjtött Mehmet Schollt, Oliver Kahnt, bastian Schweinsteigert és Philip Lahmot.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×