eur:
392.67
usd:
367.53
bux:
66315.62
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Biztosan nyert a Vranjes-csapat

A magyar férfi kézilabda-válogatott 11 góllal legyőzte Ausztria csapatát a siófoki felkészülési torna pénteki nyitónapján. Ez volt a tavaly nyáron kinevezett Ljubomir Vranjes hatodik mérkőzése és első győzelme magyar szövetségi kapitányként.

A svéd edző Császár Gáborra, Jamali Imanra, Győri Mátyásra, Faluvégi Rudolfra és Fekete Dávidra sérülés miatt nem számíthat a tornán.

A házigazda magyar együttes a hetedik percben vezetett először (3-2), és támadásban, illetve védekezésben is egyre hatékonyabban teljesített. Az osztrákok a THW Kiel irányítója, Nikola Bilyk vezérletével igyekeztek tartani magukat, de az izlandi Patrekur Jóhannesson szövetségi kapitánynak a 17. percben időt kellett kérnie, mert négygólos hátrányba került csapata (10-6).

A játék iramán és minőségén is érződött, hogy barátságos meccsről van szó, a magyarok megoldásain pedig látszott az összeszokottság hiánya. Mivel Mikler Roland egyre jobban védett, a másik kapu előtt pedig a csereként beállt játékosok is eredményesek voltak, a hazaiak három találattal vezettek a szünetben (14-11).

A második felvonást remekül kezdte Ausztria csapata, és hat perc alatt egyenlített (16-16), a folytatásban azonban ismét pontatlanabbá vált a játéka, így újra elhúztak a magyarok (20-17). Juhász Ádám és Hornyák Péter vezérletével a 46. percben már öt gól volt az előny, ami a hajrában megduplázódott, részben Mikler újabb bravúrjainak köszönhetően.

A német Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát háromszor volt eredményes a becserélése után, így a házigazda végül magabiztosan nyert.

A két csapat 48. alkalommal mérkőzött meg egymással, a magyarok 11 vereség és két döntetlen mellett immár 35-ször győztek.

Az osztrák válogatott szombaton 17 órától Brazíliával találkozik, vasárnap 14.30-tól pedig a magyar csapat játszik a dél-amerikaiakkal a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

Magyarország-Ausztria 33-22 (14-11)

a magyar gólszerzők: Hornyák 6, Bóka, Ancsin 4-4, Bartók, Juhász, Bodó 3-3, Lékai, Bánhidi, Ligetvári, Bohács 2-2, Országh, Balogh Zs. 1-1

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei kilátásokat illeti, az előzetes adatok alapján leginkább az optimizmus jellemezheti majd a délelőtti kereskedést, emelkedés jöhet a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×