eur:
394.94
usd:
363.15
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

Fölényesen nyert a pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott több mint három negyeden keresztül nem kapott gólt, így fölényesen, 13-1-re nyert Debrecenben Hollandia ellen a világliga európai selejtezőjének C csoportjában.

A két csapat tavaly decemberi összecsapásán 13-6-ra nyertek a magyarok. A Debreceni Sportuszodában rendezett keddi mérkőzésen elsősorban védekezésben kezdett rendkívül magabiztosan a világbajnoki ezüstérmes magyar csapat, Nagy Viktor olyan mértékű segítséget kapott a blokkoló társaktól, hogy igazából csak kötelező feladatokat oldott meg a kapuban. Támadásban már nem működött ennyire gördülékenyen a gépezet, de Erdélyi Balázs ötméteresével és Zalánki Gergő bombájával így is két gól volt az előny a nyitónegyedben.

A második felvonást Mezei Tamás centergólja vezette fel, majd sokáig nem történt semmi említésre méltó, mígnem a negyed vége előtt Märcz Tamás időt kért, a "felrajzolt figurát" pedig Bátori Bence fejezte be pontosan.

A nagyszünet után a válogatott újonca, Sedlmayer Tamás bombagóllal hálálta meg a szövetségi kapitány bizalmát, majd egy másik fiatal, Vadovics Viktor volt eredményes. Utóbbinak olyannyira megjött a lövő kedve, hogy néhány pillanattal később kipókhálózta a jobb felső sarkot. Erdélyi egy szemfüles góllal növelte a különbséget, majd Manhercz Krisztián is feliratkozott az eredményjelzőre egy ötméteres után.

A mérkőzés 25. percének végén megszületett az első holland gól, ekkor már Vogel Soma védett. A magyarok a hajrában sem álltak le a góllövéssel, így a vége 13-1 lett.

Märcz Tamás együttese ezzel százszázalékos maradt, és április 10-én a spanyolok vendégeként biztosíthatja be továbbjutását a szuperdöntőbe.

Férfi világliga, európai selejtező, C csoport:
Magyarország-Hollandia 13-1 (2-0, 2-0, 5-0, 4-1)
a magyar csapat gólszerzői: Erdélyi 3, Zalánki, Bátori, Vadovics 2-2 Mezei, Sedlmayer, Manhercz, Bedő 1-1

A csoport állása: 1. Magyarország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Spanyolország 6/3, 3. Hollandia 0/4

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×