eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
London, 2018. február 20.NGolo Kante, az angol Chelsea (b) és Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2018. február 20-án.  (MTI/EPA/Will Oliver)
Nyitókép: WILL OLIVER

A Barcelona az esélyes, de a Chelsea-nek már sikerült a csoda

Ha nem válik valóra az „ennél csak jobb jöhet” reménye, a Chelsea nem számíthat sok jóra a Bajnokok Ligája utolsó idei nyolcaddöntőjében, a Camp Nouban. Antonio Conte együttesének az utóbbi szűk négy hónapban kifejezetten rossz az idegenbeli mérlege.

A londoni „kékek” az utolsó idegenbeli BL-csoportmeccsük, a Qarabag FC elleni, azerbajdzsáni 4-0 óta tizenegy tétmérkőzésükből mindössze kettőt tudtak megnyerni, először a Huddersfield Town, másodszor a Brighton ellen győztek. Négy döntetlenjük közül az Arsenal elleni 2-2 érne még továbbjutást ma este, a Liverpool elleni 1-1 a hosszabbításhoz lenne elegendő. Még rosszabb a helyzet, ha azt nézzük, hogy a csapat a legutóbbi négy idegenbeli meccsét kivétel nélkül elveszítette, ezekből háromban valamelyik, a Bix Sixbe tartozó rivális (Arsenal, Manchester City, Manchester United) volt az ellenfél.

A Barcelona ezzel szemben a spanyol szuperkupában a Real Madridtól elszenvedett, augusztusi vereség óta – csak azokat a mérkőzéseket nézve, amelyekről nem hiányzott az alaptizenegy tagjainak több mint fele, mint az Espanyol elleni, múlt heti katalán Kupa-meccsről – mindössze kétszer botlott meg, kétszer ért el olyan eredményt, de még ezek közül is az egyikkel, a Getafe elleni 0-0-val továbbjutna. (A „kakukktojás” a Celta Vigo elleni 2-2.)

Az angol klub szurkolóinak egyik nem hivatalos honlapja, a Vital Chelsea érdekes további statisztikákra hívta fel a figyelmet. Ugyancsak a Barcelona kitűnő hazai mérlegéről írva kiemelte, hogy a katalánok csupán négy találkozót veszítettek el otthon a BL egyenes kieséses szakaszában, 39-ből. Huszonötször nyertek, tízszer döntetlent játszottak.

A számítások szerint az idegenben 1-1-et elérő csapatnak, esetünkben a Barcelonának 68 százalékos esélye van a továbbjutásra.

A két csapat tizennegyedik alkalommal mérkőzik meg egymással a Bajnokok Ligájában (ennél a párosításnál csupán Bayern München–Real Madrid és Barcelona–Milan volt többször), s ezek közel fele, hat mérkőzés döntetlenre végződött. 2012-ben, amikor a Chelsea megnyerte a Bajnokok Ligáját, 2-2-re végzett a Camp Nouban.

A Chelsea a legutóbbi nyolc (!) BL-mérkőzésén veretlen maradt a Barcelona ellen, két győzelme mellett hat döntetlen született.

Ernesto Valverde és Antonio Conte is szinte a legerősebb csapatát küldheti pályára, főleg, ha igazak a hírek, s Iniesta tényleg bevethető lesz este. A katalánoknál Semedo és Denis Suárez sérült, Lionel Messi természetesen visszatér a Málaga elleni mérkőzés kihagyása után. Messi talizmán: ha ő gólt szerzett BL-visszavágón, soha nem esett ki a Barcelona. Az angoloknál David Luiz és Ross Barkley sérült, Bakayoko ellenben bevethető.

A mérkőzést Damir Skomina vezeti majd, akit kitűnő bírónak tartanak, ugyanakkor Antonio Conténak meggyűlt vele ősszel a baja. Az AS Roma elleni, a Stamford Bridge-en játszott meccsen addig cirkuszolt az olasz edző, ameddig a szlovén bíró fel nem küldte őt a lelátóra.

Az angolok még egy „apróságtól” tartanak: a Chelsea 12 piros lapot kapott eddig a Bajnokok Ligájában, s ebből négyet a Barcelona ellen.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, a másik párban a török Besiktas már 18.00 órától játszik az ötgólos előnnyel érkező Bayern München ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×