eur:
391.93
usd:
359.46
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella
Elégtételt követelnek Shane Tusuptól

Elégtételt követelnek Shane Tusuptól

Az Iron Aquatics volt edzője indított személyiségi jogi pert Shane Tusup és a Hosszú Katinkával közös cége ellen. Az ügyben a héten hirdetnek ítéletet - írta a Blikk.

Shane Tusup szemtanúk szerint tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette és lökdöste az Iron Aquatics akkori skót edzőjét, Darren Wardot, a­miért nem nevezte be a férfiváltót a versenyre - írta a lap.

„Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek!” – ordította a jelenlévők szerint Tusup.

A klub később megvált a trénertől, aki jogi úton akar elégtételt venni.

Wardot határozatlan idejű szerződéssel foglalkoztatta az Iron Corporation Kft. A skót edző munkaügyi és személyiségi jogi pert indított: előbbit tudták rendezni a felek a bíróságon kívül, tehát a tréner végkielégítést kapott, de utóbbit nem. A szakember nehezményezte azt is, hogy szerinte valótlan tájékoztatást adott a sajtó számára Tusupék vállalkozása, amikor azt kommunikálták, azért nem folytatják a közös munkát, mert több ponton sem egyeztek a szakmai elképzeléseik. Ezért másodrendű vádlottként a kft. is szerepel az ügyben.

Az ítélethirdetés csütörtökön lesz.

A kirúgott edző azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy Shane Tusup és az Iron Corporation megsértette a személyiségi – az emberi méltósághoz, becsülethez és jó hírnévhez fűződő – jogait, de pénzt nem követelt.

„A felperes kérése továbbá, hogy a bíróság tiltsa el az alpereseket a további jogsértéstől, s kötelezze őket arra, hogy adjanak számára megfelelő elégtételt, valamint a saját költségükön biztosítsanak ennek megfelelő nyilvánosságot” – áll a Fővárosi Törvényszék tárgyalási jegyzékében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×