eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Illedelmes vendég volt Dárdai Pál csapata

Illedelmes vendég volt Dárdai Pál csapata

Továbbra is nagy a tusakodás a német bajnoki tabellán a Bayern München mögött. A hétvégi forduló nagy nyertese ilyen szempontból a Schalke volt.

A gelsenkircheni együttes Dárdai Pál csapatát, a Hertha BSC-t verte meg 1-0-ra. A berliniek, méltón közelmúltbeli jó idegenbeli teljesítményükhöz, nem játszottak rosszul, de a Juventustól érkezett Marko Pjaca ki tudta használni a vendégvédők hibáját. A Schalke sorozatban a 22. tétmérkőzésén szerzett gólt, s ez elég volt a győzelemhez.

Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig nem tudott előrelépni, miután hazai pályán döntetlent játszott a Borussia Dortmunddal. Az előző idényben ezüstérmes, az Európa Ligában még versenyben lévő gárda a legutóbbi három fordulóban csupán egy pontot szerzett. Ebben a periódusban a Schalke például nyolc pontot vert rá.

Javított az Eintracht Frankfurt, amely a Hannover elleni győzelemmel őrzi a negyedik helyét. A csapat sorozatban a negyedik hazai bajnoki mérkőzését nyerte meg. Győzött a Bayer Leverkusen is, így a második és a hatodik helyezett között csupán négy pont a különbség.

Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim ezúttal győzött, a magyar válogatott csatára a 73. percben csereként kapott játéklehetőséget.

A Bayern minkét félidőben két gólt szerzett Freiburgban, illetve az első gólnál Alexander Schwolowról, a hazaiak kapusáról került a hálóba a labda. A további gólokat Corentin Tolisso, Sandro Wagner és Thomas Müller szerezte. Wagner a téli érkezése óta már a harmadik bajnoki gólját szerezte. Robert Lewandowskit ezúttal pihentette Jupp Heynckes.

Bundesliga, 25. forduló

Augsburg–Hoffenheim 0-2

Eintracht Frankfurt–Hannover 1-0

Hamburger SV–Mainz 0-0

Schalke 04–Hertha BSC 1-0

Wolfsburg–Bayer Leverkusen 1-2

Mönchengladbach-Werder Bremen 2-2

RB Leipzig–Borussia Dortmund 1-1

Köln–VfB Stuttgart 2-3

Freiburg-Bayern München 0-4

Az élcsoport: 1. Bayern München 63 pont, 2. Schalke 43, 3. Borussia Dortmund 42, 4. Eintracht Frankfurt 42, 5. Bayer Leverkusen 41.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×