eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Simán becsúsznak a külföldi edzők Magyarországra

Simán becsúsznak a külföldi edzők Magyarországra

Sikeres olimpiának tartja a phjongcshangi játékokat a MOB elnöke. Kulcsár Krisztián az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a sportági hagyományok alapján érdemes dönteni a külföldi edzők bevonásáról.

Már az aranyérem megszerzése előtt felülmúlta a négy évvel korábbi olimpiai eredményeket a magyar válogatott, a férfi gyorskorcsolya-váltó szereplése pedig más dimenzióba helyezte a pjongcshangi téli játékokat – fejtette ki Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

„Azt az érmet, amit mi szerettünk volna hazahozni Phjongcshangból, azt hazahoztuk,

és az, hogy ez az érem aranyérem lett, ez meg egy teljesen más dimenzióba helyezte mind az objektív megítélésér az olimpiának, mind az általános hangulati skáláját mindenkinek, aki ezt az olimpiát követte, vagy aki ennek részese volt” – fogalmazott a sportvezető.

Simán becsúsznak a külföldi edzők Magyarországra

A MOB elnöke szerint egyébként helyes, ha a rövidpályás gyorskorcsolyázók kockáztatnak, ez kellett a mostani aranyéremhez is. Kulcsár Krisztián szerint nagyon fájdalmas lett volna, ha kizárják a sportolókat, vagy negyedik helyen zárnak, hiszen ott már elérhető közelségben lett volna az érem. „Nekem nagyon imponált, és azt gondolom, hogy ez így volt, hogy megkockáztatták, és belementek abba, hogy ez aranyérem legyen” – árulta el az elnök.

Kulcsár Krisztián a váltó sikeréhez döntően hozzájáruló kínai edzőnő, Csang Csing esete alapján kifejtette, hogy bizonyos sportágakban és szakágakban van helye a külföldi szakemberek szerződtetésének. Az 1970-es években sikeres Regőczy Krisztina-Sallay András jégtáncpáros is külföldi edzővel készült a versenyekre – emlékeztetett a MOB elnöke.

„Nincs a magyar korcsolyázók társadalmában egy olyan arrogancia, ami megfojtaná azt a lehetőséget, hogy kívülről jöjjenek edzők”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy vannak olyan sportágak, melyeknek nagy hagyományai vannak itthon, ahol a magyar versenyzők és edzők nagy eredményekkel büszkélkedhetnek. „Ahol egész egyszerűen nem fér bele az, hogy elfogadják, hogy külföldről jöjjön ide edző” – hangsúlyozta. Kulcsár Krisztián úgy véli, ezt meg kell érteni, bár sokszor megnehezíti a munkát, egyes sportágakban problémát jelent ez a hozzáállás.

A MOB-elnök szerint profin, magas színvonalon megrendezett olimpia volt Phjongcshangban. Észak- és Dél-Korea közös szereplése óriási eredménynek számít, ugyanakkor az oroszokat sújtó döntéssorozat rányomta a bélyegét az esemény hangulatára. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×