eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Dárdai Pál: nem hazudtam

Dárdai Pál: nem hazudtam

Egyhamar nem lesz újra szövetségi kapitány Dárdai Pál, a Hertha edzője, és azt sem látja, ki lehet az új vezéregyéniség a nemzeti csapatban.

Dárdai Pál, a Hertha edzője, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya Berlinben adott interjút a Borsnak, és beszélt arról, hogy szerinte mivel lopta be magát a magyar szurkolók szívébe.

"Talán azzal, hogy nem hazudtam. Amit ígértem, azt betartottam. Olyan válogatott csapatot építettem és hagytam ott, amilyenre rég nem volt példa. Ráadásul a szurkolók ki vannak, voltak éhezve a sikerre. Ha jönnek az eredmények, díjazzák a munkát, és hatalmas szeretetet kapsz. Nem felejtenek el egyhamar" - mondta Dárdai, akinek a kedvéért ma már magyar drukkerek járnak a Hertha meccseire is, bár az edző szerint ennek részben az is az oka, hogy otthon nincs foci...

A Bundesligában Dárdai a legrégebben ugyanannál a csapatnál dolgozó vezetőedző, ez szerinte a szakmai stábon múlik, egyedül nem tud eredményes lenni. "A másik a jó pedagógiai érzék. Nem a vezetők, a csapat rúgja ki az edzőt. Ha unalmas vagy, nem tudsz motiválni, mész a levesbe - mondta Dárdai, és hozzátette: - Nem én vagyok a legjobb edző, de hogy a legboldogabb, az biztos."

Az idei szezonban az a céljuk, hogy ne essenek ki, mert most rengeteg fiatal játékost integráltak. A nyáron sem terveznek igazolásokat, mert nincs rá pénz, Dzsudzsák Balázst sem viszik, pedig lejár a szerződése, de Dárdai 30 év feletti játékost már nem választhat, mert nem tudják utána eladni. 

Az új szövetségi kapitányt, Georges Leekenst nem ismeri, de szerinte az a legfontosabb, hogy milyen stábot választ magának. Dárdai úgy látja, nem szabad nyomást helyezni a játékosokra, a kezdeti cél a tisztes helytállás lehet. Egyelőre azt sem látja, hogy ki lehet az a vezéregyéniség, aki köré fel lehet építeni az új válogatottat.

Nem vágyik vissza a nemzeti csapat élére, mert az nyugdíjas állás. "Még fiatal vagyok, tele ambíciókkal. Később lehet, hogy elgondolkodom rajta. De egyelőre korai erről beszélni. Előfordulhat, hogy belefáradok ebbe az egészbe" - mondta Dárdai Pál.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A gépi tanuláson (machine learningen) alapuló alkalmazások és szolgáltatások már átszövik mindennapjainkat, elég csak a különböző streaming szolgáltatók ajánlórendszereire vagy az okostelefonunk arcfelismerésére gondolni. Ennek adott extra löketet a ChatGPT-t is meghajtó GPT-3 és hozzá hasonló transformer alapú modellek megjelenése, ami széles körben is a felhasználók kezébe adta a folyékonyan kommunikáló algoritmus élményét. Miképp segíthetnek a nagy nyelvi modellek az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében? Erről tart előadást április 23-ai AI in Business rendezvényünkön Ignácz Péter a KPMG managere. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×