eur:
394.99
usd:
365.94
bux:
65176.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nagy bajba került Dárdai Pál Berlinben

Nagy bajba került Dárdai Pál Berlinben

A Hertha az utolsó kilenc hazai meccséből csak kettőt tudott megnyerni, és visszacsúszott a 11. helyre. A Real Madrid igencsak gólképes lett - elöl és hátul is. A Juventus és a Napoli sem tud hibázni a bajnokságban.

A Bayern München, ha csak az utolsó percben megszerzett tizenegyesgóllal is, de megnyerte a Wolfsburg elleni mérkőzését, s így továbbra is hibátlan a tavaszi mérlege. Miután az RB Leipzig csak hétfőn játszik, ezúttal a Borussia Dortmund áll a második helyen a német labdarúgó Bundesligában.

Arjen Robben 0-1-nél büntetőt rontott, ezért aztán különösen nehezen nyertek a bajorok, akik a héten Bajnokok Ligája-mérkőzést játszanak majd. A holland nagyon igyekezett, hogy jóvátegye a hibáját, az ő fejese után szerezte meg Sandro Wagner az egyenlítő gólt, majd a 91. percben ugyancsak ő harcolta ki az újabb büntetőt. Jupp Heynckes már számíthatott Thiago Alcántarára, ugyanakkor nem túlzás azt állítani, hogy az edző a csapatösszeállításnál már gondolt a Besiktas elleni találkozóra. A Manuel Neuer sérülése miatt első számú kapussá előlépett Sven Ulreich előtt Rafinha, Javi Martinez, Süle, Juan Bernat, Rudy, Tolisso, Thiago, Robben, Ribery és Wagner kezdett, aztán miután nem ment a társaságnak, beállt Lewandowski, Alaba és Thomas Müller is.

A Hertha BSC még pénteken kikapott a Mainztól, kifejezetten rosszul játszott a berlini csapat. Dárdai Pál legénysége a tizenegyedik helyen áll, a legutóbbi öt meccséből csak egyszer nyert. A hazai mérlege meg sem közelíti az előző idényekben már-már megszokottat: a legutóbbi kilenc hazai bajnokijából csupán kettőt tudott megnyerni. Szalai Ádám végigjátszotta a Hoffenheimben a Schalke elleni mérkőzést, de ezúttal nem tudott segíteni, a gelsenkircheniek, egyébként a papírformának megfelelően, 2-1-re nyertek.

Vasárnap mindkét meccsen vendégsiker született. A VfB Stuttgart 1-0-ra győzött a majdnem szomszédvár Augsburg ellen, nem kis meglepetésre. 2016. február 6. óta először nyert vendégként a Bundesliga 1-ben. (Igaz, közben egy szezont a második vonalban töltött. Eddig a mostani idényben tizenegy idegenbeli mérkőzésen mindössze két pontot gyűjtött, most 90 perc alatt hármat.

Ugyancsak 1-0-ra győzött vendégként a Borussia Dortmund, amely a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján tíz pontot gyűjtött, csak Berlinben a Herthát nem tudta legyűrni. A Mönchengladbach ellen az egyetlen gólt Marco Reus érte el, gyönyörű lövéssel. A nevek alapján biztos, hogy a Borussia Dortmund a Bayern utáni legjobb csapat a Bundesligában, ezúttal végre együtt tudott játszani az új szerzemény, Batshuayi mögött a Götze, Reus, Schürrle trió. Más kérdés, hogy Peter Stöger, az edző mindhármukat lecserélte az utolsó negyedórában.

Bundesliga, 23. forduló

Hertha BSC–Mainz 0-2

Schalke 04–Hoffenheim 2-1

Wolfsburg–Bayern München 1-2

Freiburg–Werder Bremen 1-0

Hamburg–Bayer Leverkusen 1-2

Köln–Hannover 96 1-1

Augsburg-VfB Stuttgart 0-1

Borussia Mönchengladbach–Borussia Dortmund 0-1

Az élcsoport: 1. Bayern München 59 pont, 2. Dortmund 40, 3. Leverkusen 38, 4. RB Leipzig 38 (22 mérkőzésből), 5. Schalke 37, 6. Frankfurt 36 (22).

Real Madrid: gólok elöl, hátul

A Real Madrid fordulatos, kiváló mérkőzésen győzött vasárnap este Sevillában, a Betis ellen. Úgy tűnik, a csapat támadójátéka a régi. Ám a védekezés is...

Zinedine Zidane, talán a PSG elleni BL-mérkőzés hajrájában mutatott kiváló játék jutalmául, Karim Benzema helyett Marco Asensiót állította a kezdő csapatba a Betis ellen. A fiatal csatár kiválóan játszott, két gólt is szerzett, a spanyol lapoktól ő kapta a legmagasabb osztályzatot. Ugyanakkor Gareth Bale a leggyengébbet, s ez nem egyszerűsíti Zidane dolgát. A mellőzött Benzema beállt az utolsó néhány percre Cristiano Ronaldo helyére, s egy perc alatt gólt lőtt, megmutatva, hogy minden kritika ellenére nem felejtett el futballozni.

Ronaldo is meglőtte a maga szokásos gólját, s ezzel újabb rekord birtokosa lett a klubnál: beérte Raúlt, immár senki sem szerzett nála több mérkőzésen gólt a Real Madrid színeiben. Gyanítható, hogy előbb-utóbb egyedül övé lesz ez a csúcs is. A 2017. őszi bajnoki teljesítménye miatt okkal kritizált portugál aranylabdás idén eddig a la Liga legjobb gólszerzője, hét tétmérkőzésen tíz gólt ért el.

A Madrid a legutóbbi hat olyan tétmérkőzésén, amelyen az első csapat játszott, 26-10-es gólkülönbséget produkált. Szeptember végén, a Bernabéuban kikapott a Betistől, de most visszavágott, méghozzá Luka Modrić és a sérült Toni Kroos nélkül. A találkozón megsérült Marcelo, kétségessé vált a játéka a PSG ellen. A támadójátékkal nincsen baj, ugyanakkor a védelem továbbra is „gólképes”. A Real Madrid a legutóbbi nyolc bajnoki találkozóján kivétel nélkül kapott gólt.

A bajnokság első öt helyezettje győzött, így az élen semmi sem változott. A Barcelona idegenben is könnyedén verte meg az Eibart, Luis Suárez lőtte az első gólt, Messi gólpasszából, a másodikat Jordi Alba érte el. A katalánok ritkán játszanak ilyen szerény létszámú (6760) publikum előtt. A hazaiak a 66. perctől emberhátrányban játszottak a chilei Orellana második sárga lapja miatt. Szinte hihetetlen, de a statisztikák szerint az Eibar többet birtokolta a labdát, mint a listavezető.

Az Atlético Madrid 2-0-ra nyert vasárnap az Athletic Bilbao ellen. A második félidő hozott jobb futballt, a több mint hatvanezer néző előtt Kevin Gameiro szerzett vezetést a 67. percben, aztán Diego Costa a 80. percben mindent eldöntött.

La Liga, 24. forduló

Girona–Leganés 3-0

Alavés–Deportivo 1-0

Eibar–Barcelona 0-2

Las Palmas–Sevilla 1-2

Málaga–FC Valencia 1-2

Real Sociedad–Levante 3-0

Atlético Madrid–Athletic Bilbao 2-0

Espanyol–Villarreal 1-1

Betis–Real Madrid 3-5

Az élcsoport: 1. FC Barcelona 62 pont, 2. Atlético Madrid 55, 3. Valencia 46, 4. Real Madrid 45 (23 mérk.), 5. Sevilla 39.

Derbit nyert a Juventus, nagy áldozatokkal

Ha nem is könnyen, de a Napoli és a Juventus megnyerte a maga mérkőzését, így tovább tart a két csapat között a párharc az olasz bajnoki címért. A hétvégén a Juvénak jutott nehezebb feladat, a Torino elleni városi derbit kellett letudni.

Szczęsny, Rugani, Asamoah és Sturaro is kezdett a Juvéban, Alex Sandro ezúttal balszélsőként kapott szerepet. Jó ötlet volt Allegritől, mert a brazil szerezte meg a mérkőzés egyetlen gólját a 33. percben. Gonzalo Higuaín már a 15. percben lement a pályáról sérülés miatt, mind az ő, mind pedig a helyére beálló, s később ugyancsak sérülést szenvedő Federico Bernardeschi játéka is kétségessé vált a március 7-i, Tottenham elleni BL-visszavágón. 2015 áprilisa óta a Toro mindössze egyszer úszta meg vereség nélkül a városi rangadót, a Derby della Molét, a legutóbbi három alkalommal még gólt sem szerzett. A Juventus, amelybe beállt Paulo Dybala, és biztosra vehető, hogy játszik majd Londonban, sorozatban a kilencedik győzelmét aratta a Serie A-ban.

A Napoli talpra állt az RB Leipzig elleni, múlt heti EL-vereség után, de nem volt meggyőző a játéka a SPAL ellen. A nápolyiak is kilencedszer nyerte sorozatban a bajnokságban, s ezzel új klubcsúcsot állítottak fel. Lorenzo Insigne szerint a győzelmük tökéletes válasz volt a kétkedőknek a németek elleni vereség után. A kékek szinte végig vezettek, Allan már a hatodik percben megszerezte a meccs egyetlen gólját.

Kész csoda, hogy az Inter még versenyben van a BL-indulást jelentő helyekért, miután a legutóbbi tíz bajnokijából csak egyet nyert meg. Szombaton kikapott idegenben a Genoától. Az AS Roma az óriási tehetségnek tartott Cengiz Ünder és az utolsó percben gólt szerző Diego Perotti egy-egy góljával 2-0-ra megverte az Udinesét, s javított pozícióján.

Nagyon izgalmas csatában győzött a sereghajtó Benevento a Crotone ellen. Cheick Diabaté a 89. percben szerezte meg a győztes gólt, s egyben csapata történetének harmadik élvonalbeli győzelmét.

Vasárnap este a Milan legyőzte közvetlen riválisát, a Sampdoriát, pedig a mérkőzés elején a svájci válogatott balhátvéd, Rodriguez kihagyott egy büntetőt. Ám nem sokkal később „Jack” Bonaventura gólt szerzett, s ezzel a Milan pontszámban beérte a hatodik helyen álló legyőzöttet.

Serie A, 25. forduló

Udinese–AS Roma 0-2

Chievo–Cagliari 2-1

Genoa–Internazionale 2-0

Torino–Juventus 0-1

Benevento–Crotone 3-2

Bologna–Sassuolo 2-1

Napoli–SPAL 1-0

Atalanta–Fiorentina 1-1

AC Milan–Sampdoria 1-0

Az élcsoport: 1. Napoli 66 pont, 2. Juventus 65, 3. AS Roma 50, 4. Inter 48, 5. Lazio 46 (24).

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×