INFORÁDIÓ 

2018. május 25. péntek
Orbán

Megvan, ki lehet Shane Tusup utódja Hosszú Katinka mellett

Infostart
Az úszósport egyik legkiválóbb trénerével, a francia Fred Vergnoux-vel, az olimpiai bajnok Mireia Belmonte edzőjével készülhet a jövőben Hosszú Katinka – értesült a Bors.

A szakember szeretne hazatérni Spanyolországból, ám Belmonte nem hajlandó el­hagyni a hazáját, kapcsolatuk a szakítás szélén áll. Ezt használhatja ki Hosszú Katinka.

Vergnoux mélypontról hozta fel Belmontét, 2015-ben súlyos vállsérülést szenvedett, emiatt ki kellett hagynia a kazanyi vb-t. A visszavonulás is felmerült benne, ám trénerével Rióban és a budapesti vb-n is csúcsra értek.

"El tudom képzelni, hogy Freddel hasonlóan sikeres lenne Katinka, mint Shane-nel. Hosszú sokkal könnyebb eset, mint Mireia. A honvágy mellett azért is akarja otthagyni a spanyolt, mert új kihívásra vágyik" - mondta a Borsnak Törös Károly, aki Dél-Afrikában ismerte meg Vergnoux-t.

Az edző szerint nem egyszerű eset a francia tréner, hihetetlen kemény szakember, és ha jönnek a sikerek, akkor nagyon szeretik a tanítványok, ha nem, akkor viszont gyűlölik, Shane Tusuphoz hasonlóan szélsőséges típus. 

A Hosszú Katinka edzőjének járó egymillió forintos fizetés nemzetközi szinten is átlag felettinek számít, és a szakma szerint is ideális megoldás lenne a legjobb magyar úszónak.

A címlapról ajánljuk