eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fejlemény az újpesti címerügyben

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) kezdeményezte a másodfokú bírósági ítélet végrehajtását az Újpest FC-vel szemben fennálló címervitában.

Az UTE közösségi oldalának közleménye szerint az élvonalbeli labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság újabb jogi határidőt hagyott figyelmen kívül, nem tanúsít jogkövető magatartást, és a másodfokú ítélet szövegét nem tette közzé honlapján.

Az anyaegyesület szerint az Újpest FC semmilyen látható jelét nem mutatta annak, hogy a bíróság ítéletét végre kívánja hajtani, "így az UTE a jogállami keretek adta következő lépést megteszi, és a végrehajtást elindítja".

Mint hangsúlyozták, az UTE továbbra is minden - jogszabályok által biztosított - lehetőséggel élni fog annak érdekében, hogy az eredeti címert visszaállíttassa.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be új címerét, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit - Gyarmati Eszter akkori ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost -, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben "jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját".

Duchatelet sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

Ezt követően fordult bírósághoz az UTE, ám első fokon elutasították keresetét a személyiségi jogi perben, másodfokon viszont az anyaegyesületnek kedvező döntés született.

Január végén a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága is az anyaegyesületnek adott igazat első fokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×