INFORÁDIÓ 

2018. május 25. péntek
Orbán

Babos nem áll szóba világbajnok párjával

Infostart
Babos Tímea megfejtette, hogy miben változott egy év alatt: már el is hiszi, hogy jól tud teniszezni. A 24 éves, soproni illetőségű játékos nem aprózza el: párosban a világelsőséget célozza meg. Egyesben jelenleg a 35. helyen áll a rangsorban, de itt is komoly előrelépésre készül. Vegyes párosban kihagyja Wimbledont, a US Openen viszont valószínűleg elindul az indiai partnerével – írja a Magyar Idők.

Bár szép emlékeket idéz számára a Federation-kupa – itt győzött először top 10-es játékos, a román Simona Halep ellen –, idén nem tudta megoldani a versenyt. Most Dubajba repül versenyezni, majd a budapesti WTA-tornán vesz részt – árulta el Babos Tímea.

A teniszező elmondása szerint a páros világbajnokság megnyerése után is az egyes élvez nála elsőbbséget. „Az a célom, hogy fejlesszem a játékomat, mert abból párosban is profitálok. Az idei év egyelőre álomszerűen alakul, legyőztem Melbourne-ben a top 10-es Coco Vandeweghe-et, és párosban valóra váltottam az álmom Kiki Mladenoviccsal – aki egyébként jó barátnőm –, Grand Slam-tornát nyertem” – fogalmazott. Az egyéni világranglistán az első harminc közé szeretne jutni, párosban pedig a világelsőség a cél.

Korábbi páros társával, Andrea Hlavackovával, akivel Melbourne-ben ellenfélként találkozott újra, nem beszélt a versenyen. „Jobb volt így” – tette hozzá. Vegyes párjával Rohan Bopannával jól megértik egymást, bár Wimbledonban nem indulnak együtt, a US Openen valószínűleg újra egy csapatban küzdenek majd. 

A Grand Slam-győzelemmel kapcsolatban elmondta: „eddig is tudtam teniszezni, de mentálisan most érett be az a rengeteg munka, amit az edzőmmel, Thomas Drouet-val végeztem. Végre megtanultam, hogy soha nem szabad feladnom, bármilyen reménytelennek tűnik a helyzet”.

Bár nem szívesen beszél magánéletéről, annyit elárult, hogy Péterrel együtt tervezik a jövőt. „A karrieremben nyugalmat ad a biztos érzelmi háttér” – hangsúlyozta Babos Tímea.

A címlapról ajánljuk