eur:
388.84
usd:
362
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Az első magyar megmérettetések a téli olimpián

Az első magyar megmérettetések a téli olimpián

Bár a megnyitó csak pénteken lesz, a 23. téli olimpia már elkezdődött az dél-koreai Phjongcshangban. A magyar küldöttség tagjai szombaton állnak először rajthoz.

A magyar versenyzők közül elsőként a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyében a női 3000 méteres váltó tagjai állnak rajthoz, majd az 500 méteres táv selejtezőjében indulnak magyar versenyzők.

Az első magyar megmérettetések a téli olimpián

A férfiaknál a világbajnok Liu Shaolin Sándor és testvére, Liu Shaoang 1500 méteren már az érmekért küzdhet, ha bejut a döntőbe.

Liu Shaolin Sándor minden távon a lehető legjobb szereplésre törekszik. "Szeretném magamból a legjobbat kihozni. Három távon indulok, mindegyiken próbálom a legjobb eredményt teljesíteni." Azt is elmondta, hogy nem olimpiai címvédőként vagy bajnokként, hanem amatőrként mennek ki az olimpiára és próbálják minél jobban érezni magukat, ezért nincs rajtuk nagy nyomás - tette hozzá a sportoló.

A magyarok pontos programját a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján lehet megtekinteni.

Jégkorong, a legnagyobbak nélkül

Szintén szombaton kezdődnek a téli olimpia talán legérdekesebb sportága, a jégkorong küzdelmei. Először a nőknél Japán-Svédország és Svájc-Dél-Korea mérkőzések lesznek. A férfiak jövő szerdán lépnek jégre, az egyik favorit, az Egyesült Államok Szlovéniával csap össze. A férfi jégkorongozóktól azonban hiányoznak majd a legnagyobb sztárok, hiszen az észak-amerikai profi liga (NHL) rájátszásra készülő klubjai nem engedték el játékosaikat az olimpiai játékokra.

Az első magyar megmérettetések a téli olimpián

  • A phongcshangi téli olimpia eseményei két központban, valamint további két különálló helyszínen zajlanak. A tengerparti létesítményekben lesznek a jeges sportok versenyei, míg a havas sportokat három különböző helyen rendezik.
  • A magyarok eddig hat érmet szereztek a téli olimpiákon, ebből két ezüst és négy bronz. Volt még négy negyedik, öt ötödik, valamint három hatodik hely.
  • A legutóbbi magyar érem 38 éve született: Lake Placid-ben a Regőczi Krisztina-Sallai András jégtáncpáros a 2. helyen végzett.
  • Magyarország mind a 22 téli olimpián részt vett. Phongcshangban 19 fős lesz a magyar küldöttség - nagyobb, mint az előző két alkalommal, ugyanis négy éve Szocsiban és nyolc éve Vancouverben is 16-16 fő indult.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

"A fiatalokat nem lehet egy eszközzel „megszerelni”, hogy ugyanúgy viselkedjenek, meg akarjanak halni a munkában, mint mi. Erre nincs eszköz, hanem csak szemüveg" - mondja Steigervald Krisztián generációkutató. Globális kultúraváltás történt: megváltozott a munkához való hozzáállás, és különösen a munkára való nevelés szokásai. A generációk közötti különbségek begyűrűznek a munkahelyekre, ráadásul a generáció-menedzsment egyszerre két nehéz feladattal néz szembe: a 30 év alattiak és az 55 év felettiek integrálásával. Az IT-szektorban, a technológiai váltásban is megfigyelhető, hogy a különböző érettségi szintű technológiák ugyanúgy, ahogy a társadalmi generációk, a mai napig egymással párhuzamosan élnek - teszi hozzá Mádi Gábor, a Shiwaforce CIO-ja. A témával június 11-ei Financial IT konferenciánkon is foglalkozunk. Részletek és regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×