eur:
394.14
usd:
365.25
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Cristiano Ronaldo megint durcás lett

Cristiano Ronaldo megint durcás lett

Maradt a Barcelona és a továbbra is csak a negyedik helyen álló Real Madrid között a 19 pontos különbség – egyik csapat sem tudott nyerni az előző hétvégén. Sőt, mivel a Villarreal és a Sevilla pedig kikapott, így az első hat helyezettből csak a Valenciát 1-0-ra legyőző Atlético Madrid szerzett három pontot a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A Real Madrid két megnyert bajnoki után ezúttal döntetlent játszott, méghozzá a tíz meccs óta nyeretlen Levante ellen. Sergio Ramos megszerezte a vezetést, de ezt Emmanuel Boateng kiegyenlítette az első félidő hajrájában. A csereként beállt Isco a hajrában ismét előnyhöz juttatta a Madridot, de a Levantének erre is volt válasza, a télen megszerzett, korábban a Milant és az Intert is megjáró Giampaolo Pazzini kiegyenlített.

Mindössze 13 percet játszott eddig a La Ligában, s már gólt szerzett a Real Madrid ellen!

A spanyol sajtó, vagy legalábbis a királyi klubbal rokonszenvező része egyre inkább aggódik Zinedine Zidane csapatáért, hiszen közeleg a PSG elleni BL-nyolcaddöntő. A francia edző lecserélte a hajrában Cristiano Ronaldót, aki nem volt boldog, oda is szólt az egyik fotósnak, hogy ne őt fényképezze, hanem foglalkozzon a meccsel. Zidane később azt mondta, a portugál szupersztár cseréjét előre eltervezték – de Ronaldo erről láthatóan nem tudott.

Ernesto Valverde, a Barcelona edzője kihagyta Sergi Robertót, Jordi Albát és Lionel Mesit is a kezdő csapatból, s ez máskor talán nem lett volna gond, de az özönvízszerű esőzés után rossz talajú pályán a listavezető nem tudta feltörni a hazaiak védelmét. Valverde a 60. perc után váltott, beküldte Messit, de az Espanyol utána megszerezte a vezetést Gerard Moreno fejesével. A Barça a hajrában nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, s Gerard Piqué be tudta bólintani Messi szabadrúgása után a labdát a kapuba.

A Barcelona klubrekordot állított fel, korábban még soha nem kezdte a bajnoki idényt 22 veretlen mérkőzéssel.

Pep Guardiola 2009–2010-es csapatának 21 meccses rajtja nem csúcs többé.

Valverde legénysége december 2. óta először veszített pontot bajnoki mérkőzésen. Ugyanakkor a legutóbbi tizenegy idegenbeli tétmérkőzéséből csak ötöt nyert meg. Persze, ez legyen a legnagyobb baj, mondhatják a hívei.

Az Atlético Madrid 1-0-ra megnyerte a Valencia elleni rangadót, az egyetlen gólt Koke előkészítése után Ángel Correa szerezte. Diego Simeone csapata picit közelebb lépett a Barcelonához, de a hátrány még így is tetemes. A Valencia egymást követő harmadik mérkőzését veszítette el, de sorrendben a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético gyűrte le. S csütörtökön újra a Barcelonával játszik majd a kupában.

Primera División, 22. forduló

Espanyol–FC Barcelona 1-1

Levante–Real Madrid 2-2

Alavés–Celta Vigo 2-1

Betis–Villarreal 2-1

Eibar–Sevilla 5-1

Real Sociedad–Deportivo 5-0

Getafe–Leganés 0-0

Girona–Athletic Bilbao 2-0

Atlético Madrid–FC Valencia 1-0

Az élcsoport: 1. Barcelona 58 pont, 2. Atlético Madrid 49, 3. Valencia 40, 4. Real Madrid 39, 5. Villarreal 37.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×