eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tiszeker Ágnes is megszólalt a magyar hokis doppingügyében

Tiszeker Ágnes is megszólalt a magyar hokis doppingügyében

Egyelőre sem a játékost, sem a tiltott szert nem nevezheti meg Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője a pozitív mintát adó magyar jégkorongos ügyében. Az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, előbb a sportolót hallgatják meg, után állnak a nyilvánosság elé.

A Magyar Antidopping Csoport hivatalosan értesítette a Magyar Jégkorong Szövetséget, hogy az egyik válogatott játékos szervezetében tiltott szert találtak - adta hírül egy közleményben még szerdán a szövetség. 

Az MJSZ értesítette a játékos egyesületét és a megfelelő szervezeteket arról, hogy a vizsgálat ideje alatt mostantól felfüggeszti a versenyjogát, de az nem derült ki, melyik sportolóról van szó.

Több helyen megjelent azonban, hogy összefüggés lehet a játékjog felfüggesztése, illetve az osztrák ligában szereplő Fehérvár AV19 által szintén szerdán, a Dornbirn elleni ligameccs előtt kiadott közlemény között, amely így szólt: "A mai napon Sofron István nem áll Benoit Laporte vezetőedző rendelkezésére, mert a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek."

Az InfoRádió megkereste Tiszeker Ágnest, az ügyben eljáró Magyar Antidopping Csoport vezetőjét, aki csak a pozitív doppingeredmény tényét tudta megerősíteni.

"Egyelőre annyit tudhatunk, hogy pozitív eredmény érkezett vissza a WADA által akkreditált laboratóriumból, és jégkorong sportágban.

Sem a sportolót, sem a tiltott szert nem nevezhetem meg.

Várjuk, hogy a meghallgatás megtörténjen, és a sportoló nyilatkozzon arról, hogy a tiltott szer hogyan jutott a szervezetébe" - mondta Tiszeker Ágnes, hozzátéve, hogy a sportoló kérheti a B-minta vizsgálatát is.

A várható büntetés mértékéről úgy nyilatkozott, a büntetési tétel nagyban függ a szertől, de sok múlik a sportoló védekezésén is, azon, hogy mennyire együttműködő, meg tudja-e mondani, hogyan jutott a szervezetébe, összefügg-e a teljesítményével a szer alkalmazása, azaz tényleges teljesítményfokozásról van szó, vagy más okból szedte.

"Az ügy jelen szakaszában nem adunk ki több információt, hogy ne befolyásoljuk a jogi eljárást" - mondta a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×