INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

jégkorong

dopping

magyar antidopping csoport

tiszeker ágnes

Tiszeker Ágnes is megszólalt a magyar hokis doppingügyében

Tiszeker Ágnes is megszólalt a magyar hokis doppingügyében

Infostart / InfoRádió

Egyelőre sem a játékost, sem a tiltott szert nem nevezheti meg Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője a pozitív mintát adó magyar jégkorongos ügyében. Az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, előbb a sportolót hallgatják meg, után állnak a nyilvánosság elé.

A Magyar Antidopping Csoport hivatalosan értesítette a Magyar Jégkorong Szövetséget, hogy az egyik válogatott játékos szervezetében tiltott szert találtak - adta hírül egy közleményben még szerdán a szövetség. 

Az MJSZ értesítette a játékos egyesületét és a megfelelő szervezeteket arról, hogy a vizsgálat ideje alatt mostantól felfüggeszti a versenyjogát, de az nem derült ki, melyik sportolóról van szó.

Több helyen megjelent azonban, hogy összefüggés lehet a játékjog felfüggesztése, illetve az osztrák ligában szereplő Fehérvár AV19 által szintén szerdán, a Dornbirn elleni ligameccs előtt kiadott közlemény között, amely így szólt: "A mai napon Sofron István nem áll Benoit Laporte vezetőedző rendelkezésére, mert a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek."

Az InfoRádió megkereste Tiszeker Ágnest, az ügyben eljáró Magyar Antidopping Csoport vezetőjét, aki csak a pozitív doppingeredmény tényét tudta megerősíteni.

"Egyelőre annyit tudhatunk, hogy pozitív eredmény érkezett vissza a WADA által akkreditált laboratóriumból, és jégkorong sportágban.

Sem a sportolót, sem a tiltott szert nem nevezhetem meg.

Várjuk, hogy a meghallgatás megtörténjen, és a sportoló nyilatkozzon arról, hogy a tiltott szer hogyan jutott a szervezetébe" - mondta Tiszeker Ágnes, hozzátéve, hogy a sportoló kérheti a B-minta vizsgálatát is.

A várható büntetés mértékéről úgy nyilatkozott, a büntetési tétel nagyban függ a szertől, de sok múlik a sportoló védekezésén is, azon, hogy mennyire együttműködő, meg tudja-e mondani, hogyan jutott a szervezetébe, összefügg-e a teljesítményével a szer alkalmazása, azaz tényleges teljesítményfokozásról van szó, vagy más okból szedte.

"Az ügy jelen szakaszában nem adunk ki több információt, hogy ne befolyásoljuk a jogi eljárást" - mondta a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

Kapcsolódó hang

Tiszeker Ágnes is megszólalt a magyar hokis doppingügyében
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018