INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

élsport

utánpótlás

kormány

központ

nevelés

sportakadémia

Nemzeti Élsport és Utánpótlás-nevelési Képzési Központokat hoz létre a kormány

InfoRádió / MTI

A kormány egyetért a Nemzeti Élsport és Utánpótlás-nevelési Képzési Központok létrehozásával.

A Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányhatározat indoklásként szerepel, hogy a sport hasznos és megtérülő társadalmi befektetés, valamint a magyar sport versenyképességének megtartása, erősítése, és az azon keresztül megvalósuló egészségtudatos életmód támogatása, valamint az utánpótlás-nevelés kiemelt társadalmi érdek.

A program első ütemében jön létre a Budapesti Nemzeti Úszósport-akadémia, a Budapesti Nemzeti Kajak-kenu Sportakadémia, a Székesfehérvári Nemzeti Öttusasport-akadémia, valamint a Budapesti Nemzeti Tornasport-akadémia.

A kormány a nemzeti fejlesztési minisztertől és az emberi erőforrások miniszterétől vár javaslatot a Budapesti Nemzeti Kajak-kenu Sportakadémia és a Budapesti Nemzeti Úszósport-akadémia elhelyezésére alkalmas ingatlanokra.

A tárcavezetők feladata továbbá az akadémiák létrehozására irányuló beruházási program kidolgozása - a megvalósításhoz szükséges költségvetési támogatások bemutatásával együtt -, valamint a szakmai program és az akadémiák üzemeltetésére vonatkozó koncepció meghatározása.

A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018