eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az Atlético nem tudta gólra váltani a fölényét

A Manchester City idegenben 3-1-re nyert a Dinamo Kijev ellen, míg a PSV és az Atlético 0-0-ra játszott a labdarúgó Bajnokok ligája szerdai nyolcaddöntőjében. A visszavágókat március 15-én játsszák.

A PSV az eltiltott csapatkapitány és gólgyáros, Luuk de Jong nélkül kénytelen kiállni. Philip Cocu az alábbi tizenegyet választotta: Zoet - Moreno, Arias, Bruma, Willems - Pröpper, Guardado, van Ginkel - Pereiro, Narsingh, Locadia. Az Atlético névsora: Oblak - Juanfran, Godín, Szavics, Filipe Luis - Gabi, Koke, Saul, Oliver - Griezmann, Vietto.

A Szerhij Rebrov által irányított Dinamo Kijev a 41 éves Sovkovszkijjal a kapuban kezdett a Man City ellen: Sovkovszkij - Danilo Silva, Dragovic, Vida, Hacseridi - Rybalka, Harmas, Gonzalez, Bujalszkij - Jarmolenko, Teodorczyk. Manuel Pellegrini, ahogyan arra számítani lehetett, tíz helyen is megváltoztatta a Chelsea-től súlyos vereséget szenvedett csapatát: Hart - Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho, Yaya Touré, David Silva - Sterling, Agüero.
EINDHOVEN: Az első helyzet az Atléticóé volt, Zoet merész kivetődéssel zavarta meg a labdát hosszan átvevő Viettót, Bruma pedig kirúgta a labdát a gólvonal elől. 
KIJEV: Joe Hart bizonytalansága lelkeseítette fel az ukrán télben a hazai szurkolókat. 
EINDHOVEN: Locadia buktatása után okkal, de eredmény nélkül reklamáltak büntetőt a hollandok. 
KIJEV: Megszerezte a nagyon fontos idegenbeli gólt, s egyben a vezetést a Man City. Sergio Agüero a hazai védők gyűrűjében higgadtan értékesítette a Yaya Tourétól kapott labdát. Az elefántcsontparti középpályás a David SIlva által hosszan átívelt szoglet után bólintotta a labdát Kun Agüero elé. Dinamo Kijev-Manchester City 0-1. 
EINDHOVEN: A közönség lelkes, ám - ahogyan számítani lehetett rá - nincsen sok helyzet. 
KIJEV: David Silva előkészítése után Sergio Agüero ismét helyzetbe került, de hibázott.
EINDHOVEN: Antoine Griezmann egyedül kiugrott, de Zoet nagyszerűen védett.
EINDHOVEN: A PSV eddigi legnagyobb helyzete, Oblak azonban védte Pröpper közeli lövését. 
KIJEV: A City alkalmasint már készülhet a következő fordulóra, noha még ebből a párharcból is több mint másfél meccs hátra van. A nagy formában játszó David Silva növelte az angol csapat előnyét. Dinamo Kijev-Manchester City 0-2. 
KIJEV: Agüero ezúttal rontott, de az ilyenre szokták mondani, hogy "most belefér".
EINDHOVEN: Félidő Hollandiában, nem esett gól az első 45 percben. 
KIJEV: kétgólos City-előnnyel mennek pihenni a felek. 
EINDHOVEN: Mezőnyjátékkal telnek a percek a PSV-stadionban. 
KIJEV: A Dinamóba beállt Júnior Moraes. Bátyja a négy évvel ezelőtti idényben játszott néhány mérkőzésen az Újpestben, a magyar bajnokságban. 
EINDHOVEN: Koke a saját kapuja felé küldte becsúszva a labdát, ez volt a PSV második legveszélyesebb kísérlete a mérkőzésen.
EINDHOVEN: Beáll Fernando Torres. Világ- és kétszeres Európa-bajnk csatár a pályán. 
EINDHOVEN: Az uruguayi Godin a hálóba fejelt, de a játékvezető észrevette, hogy az előrehúzódott hátvéd ellenfele vállán támaszkodva vett lendületet.
KIJEV: Noha Jarmolenko feljavult a második félidőre, állítható, nem volt benne a meccsben a Dinamo szépítő gólja. Pedig megszületett: Bujalszkij 20 méteres lövése után a labda Otamendit is érintve jutott a City hálójába. Dinamo Kijev-Manchester City 1-2.  
EINDHOVEN: Gastón Pereiro, a PSV uruguayi játékosa lekönyökölte Diego Godint, a honfitársát. Piros lapott kapott érte, tíz emberrel játszik tovább a holland csapat. 
KIJEV: Kiegyenlített a játék, a City nem siet sehova. 
EINDHOVEN: Nyilvánvaló fölényben játszik az Atlético, de egyelőre nem tudja megszerezni a vezetést. 
KIJEV: Yaya Touré biztossá tette az idegenbeli győzelmet, s nagyon valószínűvé a továbbjutást. Dinamo Kijev-Manchester City 1-3.
EINDHOVEN: Vége a mérkőzésnek, PSV-Atlético 0-0.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×