eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Benedek Tibor: Megverjük Montenegrót is

Nagy lökés a csapatnak a horvátok elleni győzelem, de minden mérkőzés egy külön történet - mondta Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország-Horvátország Európa-bajnoki negyeddöntő után.

"Motiváltak voltunk, a csapat elhitte azt, hogy nagyon egységes és tudnak küzdeni egymásért. Ez akkor is így lesz, ha esetleg majd az ellenfél vezet és nem végig mi vezetjük a mérkőzést" - fogalmazott a szakvezető újságíróknak.

Hozzátette: egy másik ellenféllel szemben másképp kell készülni.

"Amit itt megoldottunk, azok jól sikerültek. Montenegró egy teljesen másik történet. Nekünk nem ezeket a hibákat kell kijavítanunk, amelyeket most csináltunk, hanem újra kell építeni magunkat az elődöntőre. Már este elkezdtünk készülni és meg fogjuk verni Montenegrót. A csapategység és az egyéni teljesítmények hozhatják meg együttesen ezt az eredményt, a kettő nem létezik egymás nélkül" - hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Mint mondta, egy negyeddöntőt megnyerni mindig nagy lélektani lépés, ott sok minden beigazolódik. Az, hogy megverte az együttes Horvátországot, nagy lökés ad. 

"Boldog vagyok, egyrészt a győzelem miatt, hiszen nagyon jó dolog, hogy Eb-elődöntőbe jutottunk, de ami a legfontosabb és legbiztatóbb volt számomra, az a játékunk képe volt" - mondta Manhercz Krisztián válogatott vízilabdázó az InfoRádiónak.

Hozzátette: a védekezés összeállt, és ami mindenképp optimizmusra ad okot számunkra, hogy a támadás is egyre inkább kezd összeállni.

"A játék képére és a fejlődésre vagyok büszke. Egy ilyen győzelemből nagy erőt tudunk meríteni, hiszen Horvátország tavaly világbajnoki döntőt játszott, az előző olimpiát is ők nyerték meg, tehát az, hogy egy ilyen stabil játékkal tudtuk őket három góllal megverni, hatalmas pluszt ad a csapatnak" - mondta Manhercz Krisztián.

Varga Dániel úgy érzi, meg fogjuk nyerni az elődöntőt és a döntőt is.

"Már kicsit túlmutatunk azon, hogy taktikával és erőfölénnyel verünk meg másokat, itt egy összekovácsolódott csapatról van szó, amiben nagyon sok munkánk van" - hangsúlyozta Varga Dániel, aki hozzátette: tudta, hogy győzni fog a magyar csapat és szombatra aranyérmet vár.

"A győzelem önmagáért beszél, bennem a barcelonai élmények törtek fel, utoljára akkor éreztem ennyire energikusnak a csapatot" - mondta Decker Ádám az InfoRádiónak, aki úgy érzi, sokat hibáztak, de mindenen átgördültek és csak pozitívum áradt mindenkiből.

"Csodás érzés volt játszani ebben a válogatottban. Sajnos nem sikerült mindent végrehajtani a tervekből, de ettől függetlenül mindegy, mit csinálunk taktikai oldalról, ha ilyen küzdeni tudás és csapatszellem tartja össze a játékosokat a vízben. Mindenki a másikért küzdött és teljesen lehetetlen szituációkban is segítettünk a védekező csapattársunknak. A győzelem mellett nekem sokat jelent, hogy ilyen társakkal tudok együtt játszani" - tette hozzá.

Mint mondta, most már a következő meccsre készülnek.

"A jó dolgokat magunkhoz vesszük, a rosszak kijavítjuk, és még erősebben megyünk tovább" - fogalmazott Decker Ádám.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×