eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fazekas-Zur Krisztina: célkeresztben az egyes

Elsősorban egyesben szeretne jól szerepelni az idei válogatókon Fazekas-Zur Krisztina, a Graboplast Győri VSE olimpiai bajnok kajakosa.

A Kaliforniában élő versenyző - aki 2012-ben, Londonban a négyes tagjaként lett ötkarikás aranyérmes - kedden az M1 aktuális csatornának azt mondta: remekül halad a felkészülése, jóval előrébb tart, mint tavaly ilyenkor.

"De ez nem is csoda, hiszen tavaly a kisfiam születése után jöttem vissza. Idén visszatértünk a rendes kerékvágásba, kemény edzésmunkát végzünk, úgyhogy rendkívül pozitívan látom a jövőt" - fogalmazott a 35 éves kajakos, aki most egy hétig Magyarországon tartózkodik, de utána utazik vissza az Egyesült Államokba.

Fazekas-Zur Krisztina arról is beszélt, hogy február elsejétől vele együtt készül majd Newportban három győri kajakos, köztük a tavaly K-2 200 méteren világbajnoki ezüstérmes, 17 esztendős Homonnai Luca, s ennek nagyon örül, mert jobban szeret egy csoport tagjaként tréningezni, mint egyedül.

"Az egyes van a felkészülésem célkeresztjében, mert a válogatókon ebben a számban kell majd jól teljesíteni. Természetesen a négyesre is gondolok, de a legfontosabb, hogy egyesben jól menjek" - mondta a kajakos.

Fazekas-Zur Krisztina és az edzéseit irányító férje, Rami Zur, valamint kisfiuk a tervek szerint áprilisban költöznek haza, s onnantól Szolnokon folytatódik majd a felkészülés a riói olimpiáig.

A magyarok eddig öt női kajakos kvótát gyűjtöttek az ötkarikás játékokra, még egy indulási jog szerezhető. A riói csapat a válogatóverseny alapján áll majd össze.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×