eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Portugálok elleni meccsel nyit jövő ősszel az új MTK stadion

Letették az MTK épülő új stadionjának alapkövét. Deutsch Tamás, az MTK elnöke az InfoRádióban elmondta, a cél, hogy az új aréna jövő nyár végére elkészüljön.

"November 16-án ünnepeljük az MTK megalapításának évfordulóját, a 127. születésnapunkat. Nagyszerű elődeink 1888-ban ezen a napon hozták létre a csodálatos kék-fehér klubot, az MTK-t, a Magyar Testgyakorlók Körét. Szándékosan választottuk ezt a napot. Tiszta szívből örülünk, hogy 127 esztendővel ezelőtt megérezték az MTK alapítóatyái, hogy most, 2015-ben november 16-a követi egy nagyszerű sporttörténelmi futballsikerünket, azaz, hogy harminc év után újra ott lehetünk egy labdarúgó világeseményen, a jövő évi Európa-bajnokságon" - mondta Deutsch Tamás.

Az MTK elnöke hozzátette: "az alapkőletételi ünnepséget megelőzően már az építési munkálatok itt, a Hungária körúton megkezdődtek, szűk másfél esztendő alatt minden, az előkészítéshez szükséges munkálatot elvégeztünk. A munka egészen jövő év augusztus végéig tart, szeptember 15-ig kell a kivitelezőknek a jogerős használatbavételi engedélyt megszerezni, hogy aztán elérkezhessen a nagy nap: az új Hidegkúti Nándor Stadion avatóünnepségének napja, 2016. szeptember 21., amikor régi riválisunkkal, a Sporting Lisszabon csapatával mérhetjük össze a tudásunkat. 1964-ben portugál csapat ellen vívott az MTK, magyar csapatként először, európai kupadöntőt. Sajnos akkor alulmaradtunk, remélem, hogy egy csodálatos folyamat végén az új stadion avatóünnepségén az eredmény is kedvező lesz számunkra."

"Az új stadion valamivel több mint 5300 néző befogadására lesz alkalmas. Valamennyi ülőhely fedett lesz. A pálya a korábbi Hungária körúti stadionhoz képest kilencven fokkal lesz elforgatva, tehát párhuzamos lesz a Hungária körúttal. A honlapon meg lehet nézni egy nagyon izgalmas, a jogerős építési engedély szerinti, háromdimenziós filmecskében megelevenített videót, amiben látszik, hogy fog alig egy év múlva kinézni az MTK új Hidegkúti Nándor Stadionja" - hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×