eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rövidpályás úszó Eb - Magyarország nem akarja "ellopni" a rendezés jogát Izraeltől

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) nem akar Izrael helyébe lépni, és továbbra is bízik benne, hogy zavartalan lesz a december 2. és 6. között Netanyában sorra kerülő rövidpályás Európa-bajnokság megrendezése.

A MÚSZ szerdán közleményben cáfolta az izraeli Channel 10 csatornán elhangzottakat, miszerint Magyarország "el akarja lopni" a rendezés jogát Izraeltől.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a MÚSZ is aggódva követi az Izraelben zajló eseményeket. Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke levelet írt az Európai Úszó Szövetség vezetőinek, amelyben a leszögezte, bízik abban, hogy Izraelben rövidesen teljes béke honol, és az Európa-bajnokság lebonyolítása zavartalan lesz. "Továbbá bízik a rendezők szakértelmében, az Izraeli Úszó Szövetség legnemesebb törekvéseiben - ugyanakkor álságos lenne bárkinek is azt állítania, hogy az esemény kapcsán nincs aggodalom Európa legjobb úszóiban." - áll a közleményben.

Gyárfás Tamás időközben már egyeztetett Magyarország izraeli nagykövetével is, aki megnyugtatta, hogy a sportolók, a vendégek biztonsága garantált, aggodalomra nincs ok.

"A Channel 10 csatornán megjelentek meglepetést keltettek, amikor azt állították, hogy Magyarország +el akarja lopni+ a rendezés jogát Izraeltől. Ez a szándék fel sem merült; Magyarország és a Magyar Úszó Szövetség immár teljes erővel a 2017. évi világbajnokság megrendezésére készül" - mondta Gyárfás Tamás.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×