eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Rio 2016 - Alacsony költségvetésű lesz a nyitó- és a záróünnepség

A jövő évi riói olimpia és paralimpia nyitó- és záróünnepsége lényegesen alacsonyabb költségvetésű lesz, mint a 2012-es londoni, vagy a 2008-as pekingi ötkarikás játékok ceremóniái.

Az ünnepségekért felelős csoport egyik tagja, a brazil filmrendező Fernando Meirelles kedden azt nyilatkozta, hogy ők a londoni költségek mindössze egytizedét fordítják majd az ünnepségekre.

"Szégyellnénk magunkat, ha Londonhoz hasonlóan pazarolnánk egy olyan országban, ahol nagy szükségünk van a pénzre például az egészségügyben" - mondta Meirelles. - "Büszkék vagyunk rá, hogy nem költjük őrültek módjára a pénzt."

A 2012-es londoni olimpia és paralimpia nyitó- és záróünnepségére megközelítőleg 80 millió fontot költöttek.

Meirelles hozzátette, a ceremóniáknál kerülni akarják a közhelyeket, de a brazil jellegzetességeket mindenképp meg akarják mutatni.

"Olimpiát rendezni Rióban anélkül, hogy említést se tennénk a karneválról, esztelenség lenne. A karnevál nem egy közhely, a brazil emberek a karneválban élnek." - mondta.

A kreatív csoport egy másik tagja, a szintén filmrendező Andrucha Waddington szerint az ünnepségek reflektálni fognak a brazil kultúra gyökereire.

"Minden fontos elem meg fog jelenni a show-ban" - mondta Waddington. - "A sokszínűségről fog szólni. Büszkék vagyunk rá, hogy egy rendkívüli ünnepség lesz rendkívüli költségvetés nélkül."

Részleteket azonban nem árult el a ceremóniákkal kapcsolatban.

"Amit csak lehet, titokban akarunk tartani, hiszen a meglepetés nagyon fontos." - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×