INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Az olimpiára jutás az új kapitány célja

Infostart / InfoRádió
Bíró Attilát nevezte ki a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége a női válogatott élére. Az edző az elmúlt három évben Új-Zélandon irányította a női vízilabdázók szakmai munkáját.

"Ahogy tudom, öt-hat jelölt is volt, tehát nem pályáztatás útján választott a szövetség kapitányt" - mondta Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott új edzője az InfoRádiónak.

A nemzetközi tapasztalatom döntött és segített abban, hogy mellettem szavazott az elnökség. Természetesen a válogatott minden meccsét láttam, nagyon jó viszonyt ápolok a mai napig a volt szövetségi kapitánnyal, Merész Andrással, de ezt elmondhatom a magyar utánpótlás kapitányairól is. Most volt a junior világbajnokság Görögországban, ahol szintén végignéztem az összes meccset. 

A kazanyi kilencedik helyezés összetett kérdés, sajnos nem teljesítették túl a tervet, hiszen mindenképpen éremesélyes csapat vagyunk. Úgy gondolom, annyit sűrűsödött és erősödött a mezőny, hogy apró nüanszok és momentumok döntöttek, ez bebizonyosodott a férfi mezőnyben is, illetve fejben dőlt el, mentális problémákat is láttam.

Októberben már világliga-selejtezőn kell vízbe szállnunk, ehhez legelőször a stábomat kell felépítenem és a keretet összeállítanom, ez az elkövetkező napokban és hetekben megtörténik, hogy a lehető legtöbb időt tölthessem a játékosaimmal. Felkészülünk a januári Európa-bajnokságra is, majd a márciusi olimpiai selejtezőkre, ahol az egyértelmű cél az olimpiai kvalifikáció kivívása.

Április 30-ig szól a szerződésem, úgy gondolom nagyrészt az olimpiai kijutás fogja eldönteni a folytatást. Nagyon bízom a csapatban, a saját munkámban és bár nehéznek ígérkezik a selejtező, lesz lehetőségünk a bizonyításra. Pontosan ezekért a kihívásokért és feladatokért érdemes edzősködni.

A játékoskeretben nagyobb változások nem várhatók, hiszen sajnos Magyarországon a felnőtt női vízilabdások száma sokkal kevesebb, mint a többi országban.

Hanganyag: Farkas Dávid

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk